Korps: Utrecht, plaats: 18-07-2002 Persberichten district Binnensticht, 10.35 uur

Steekpartij op Montaubanstraat

ZEIST In een woning aan de Montaubanstraat vond woensdagavond een steekpartij plaats.

Toen de politie ter plaatse kwam, lag een 47-jarige Zeistenaar bloedend op straat. De man had flinke snijwonden in onder meer zijn borst en gezicht. In de woning werd een 23-jarige Utrechter aangetroffen en aangehouden.

Ook hij had een snijwond. De Zeistenaar is naar het UMC vervoerd. Hij werd daar geopereerd en verkeerd buiten levensgevaar. De Utrechter is behandeld in het Lorentz Ziekenhuis behandeld en werd daarna ingesloten.

Aanhoudingen na rijden zonder helm

ZEIST Op de Filips van Bourgondielaan trof een motoragent woensdag rond 17.30 uur een bromfietser zonder helm aan.

De agent gaf de bestuurder een stopteken, maar die koos het hazenpad. De bromfietser reed met hoge snelheid door de brandgang achter de Filips van Bourgondielaan. De motoragent haakte hierop af, maar zag de bromfietser later opnieuw. Dit keer werd hij wel in zijn kraag gevat.

De agent wilde een bekeuring uitschrijven en de bromfiets voor technisch onderzoek naar het politiebureau vervoeren. Hierop ging de bromfietser, een 17-jarige jongen uit Zeist, helemaal uit zijn dak. Hij weigerde zijn naam op te geven. Bovendien kwam ook zijn moeder naar buiten. Zij zei dat de bromfiets van haar was en wilde niet dat het voertuig meegenomen werd. Toen collegas van de motoragent ter plaatse kwamen, verzette de jongen zich door wild met zijn armen te bewegen. Ook de moeder begon aan de agenten te trekken om te voorkomen dat haar zoon meegenomen werd. Zij kreeg een duw van een agent, waarop de jongen helemaal door het lint ging en een agent in zijn gezicht sloeg.

Zowel de jongen als zijn moeder werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Eenmaal in het bureau, kwamen familieleden van de verdachten zich melden. Na een goed gesprek tussen een agent en de vader van de jongen bleef het rustig. De jongen en zijn moeder zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld, zij het wel met een aantal bekeuringen rijker.

Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 15-07-2002
Extra mediaberichten maandag 15 juli (23.10 uur)

MILSBEEK Motorrijder verongelukt

MILSBEEK Bij een verkeersongeluk op de Zwarteweg is vanavond rond 21.15 uur een motorrijder uit Milsbeek (leeftijd onbekend) verongelukt. De motorrijder wilde een personenauto inhalen, die juist op dat moment op de T-splitsing met Verlorenland linksaf sloeg. De motorrijder reed tegen de personenauto op en verloor vervolgens de controle over het stuur. Hij kwam ten val en overleed aan zijn verwondingen.

HUNSEL Ongeluk A2: dode en zwaargewonde, bestuurder aangehouden

HUNSEL Op de A2 ter hoogte van Hunsel is vanavond rond 21.00 uur een ernstig ongeluk gebeurd waarbij één man is verongelukt en een andere man zwaargewond is geraakt. De bestuurder (de derde inzittende) van de auto is aangehouden op verdenking van dood door schuld. Het ongeluk ontstond toen de bestuurder over de vluchtstrook inhaalde, daarbij in de slip raakte en macht over het stuur verloor. De auto kantelde en daarbij werden twee inzittenden uit de auto geslingerd. De ene was op slag dood. De andere is met ernstige verwondingen door de traumahelicopter afgevoerd naar Nijmegen. De bestuurder is met lichtere verwondingen naar het ziekenhuis van Roermond gebracht. Daar heeft de politie een bloedproef afgenomen en is de man aangehouden. De technische recherche doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Daartoe is de A2 richting Eindhoven de rest van de avond afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. (leeftijd en woonplaats van de betrokkenen is nog niet bekend).

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Binnensticht 18-07-2002 '
Lees ook