Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-03-2003 Persberichten district Binnensticht, 09.45 uur

Start helmproject Beter je haar dan je hoofd in de war

ZEIST Op vrijdag 21 maart vindt de officiële start plaats van het hemproject Beter je haar dan je hoofd in de war. Het komende half jaar gaat het Bureau Verkeer Onder Controle (BVOC) samen met politie Binnensticht intensief controleren op het (juiste) gebruik van een bromfietshelm.

Jaarlijks gebeuren veel verkeersongevallen waarbij hoofdletsel is doordat met name jongeren geen bromfietshelm droegen. Daarom wil de politie de komende maanden de jeugd overtuigen van het belang van het dragen van een helm. Daarnaast zal ook repressief worden opgetreden door middel van helmcontroles. Voor het niet dragen van de bromfietshelm kan een boete van 40 Euro worden uitgeschreven.

De komende zes maanden zullen diverse controles worden afgewisseld met informatie en ludieke acties om het dragen van de helm onder de aandacht te brengen.

Winkeldief aangehouden

ZEIST- Donderdagmiddag werd een vrouw aangehouden na een winkeldiefstal.

Omstreeks 13.30 uur werd de 44-jarige vrouw uit Zeist aangehouden in een winkel aan de Slotlaan. De vrouw had in de winkel de labels en het prijskaartje van een paar schoenen verwijderd en dacht zo weg te kunnen lopen. Toen ze de winkel uit liep activeerde het alarm. Buiten de winkel kon ze na een korte achtervolging door winkelpersoneel aangehouden worden en over worden gedragen aan de politie. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist aangehouden

ZEIST- Surveillerende agenten zagen in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 04.30 uur op de Utrechtseweg een auto rijden en controleerden hem.

Na controle bleek dat de 39-jarige bestuurder uit Zeist nog wat open had staan, namelijk een vordering van 153,15. Op de Universiteitsweg richting het UMC in De Bilt gaven agenten de bestuurder een stopteken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Hier betaalde de man het volledige bedrag.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Binnensticht 21-03-2003 '
Lees ook