Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-01-2003 Persberichten district Binnensticht, 09.10 uur

Tanken en niet betalen

DE BILT- Een 28-jarige man uit Utrecht tankte op donderdagavond omstreeks 19.40 uur aan de Hessenweg en reed daarna weg zonder te betalen.

Een personeelslid deed hier meteen melding van bij de politie. Op datzelfde moment reden agenten ook op de Hessenweg en zagen de auto met hoge snelheid uit tegenovergestelde richting komen. Op de Herenweg kon de man door de politie worden aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man bleek tevens met valse kentekenplaten te rijden en gaf een valse naam op tijdens zijn aanhouding. Hij is ingesloten voor verder verhoor.

Boete voor rijden onder invloed

BUNNIK- Op donderdagavond heeft de politie een 43-jarige man uit Houten aangehouden voor rijden onder invloed.

Agenten controleerden de man, nadat zij hadden gezien dat de man een stuk van de weg afsneed, door over een fietspad te rijden. De man moest een blaastest afleggen en deze gaf aan dat de man teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees ademanalyse uit dat de man 390 ug/l ( 0.95 promille) in zijn lichaam had. De man kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

Alert op straatroof

DE BILT / BILTHOVEN De politie van district Binnensticht constateert dat het aantal berovingen op straat sterk is gestegen in De Bilt, Bilthoven en met name Bilthoven noord. De daders hebben het vooral gemunt op oudere vrouwen en slaan hun slag met name tussen 14.00 en 23.00 uur. Het lijkt er op dat de daders, veelal fietsend, door de straten rijden op zoek naar slachtoffers. De straatrovers zijn tussen de 15 en 20 jaar. Soms werken zij samen, vaak alleen. Sinds december 2002 zijn dertien mensen slachtoffer geworden van straatroof. De politie is een intensief onderzoek gestart en heeft het toezicht verscherpt. Daarnaast roept zij inwoners van Bilthoven op waakzaam te zijn. Bel de politie, 0900-8844, lokaal tarief, als u verdachte personen door uw wijk ziet fietsen. De politie adviseert mensen hun tas of belangrijke spullen niet in een mand of de rollator te leggen, maar zoveel mogelijk bij zich te dragen. Dit bemoeilijkt een beroving en verkleint zo de kans slachtoffer te worden.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Binnensticht 24-01-2003 '
Lees ook