Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-05-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.25 uur

Hennepactiedag

ZEIST Woensdag 22 mei heeft de wijkpolitie van district Binnensticht een hennepactiedag gehouden. Drie hennepkwekerijen zijn daarbij opgerold. De politie had de afgelopen weken uit verschillende hoeken informatie gekregen over het bestaan van hennepkwekerijen op diverse adressen. Deze stonden niet in relatie tot elkaar.

Op de Krugerlaan werd in een schuur achter een woning een professioneel ingerichte hennepkwekerij aangetroffen met 236 weet planten klaar voor de oogst. Alle planten en apparatuur werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. De eigenaar van de woning en schuur is aangehouden.

In een woning aan de Promenade zou ook een hennepkwekerij zijn. Bij binnentreden van de woning door de politie, bleek de woning echter al geruime tijd niet meer bewoond was. Wel waren er sporen van een hennepplantage. De aanwezige apparatuur werd hierop in beslag genomen. Er wordt nog onderzoek ingesteld naar de bewoner.

In een woning aan de Laan van Vollenhove werd tenslotte ook een hennepkwekerij ontdekt. In de badkamer werden ruim 100 stekjes van weet planten aangetroffen. In een slaapkamer werd een grote hoeveelheid gedroogde planten aangetroffen. De planten werden samen met de apparatuur in beslag genomen. De bewoner werd aangehouden.

Rijden onder invloed

ZEIST De politie heeft donderdagmorgen een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 07.00 uur viel op de Utrechtseweg het rijgedrag van een bestuurder op. De surveillerende agenten besloten de bestuurder te controleren. Na een eerste blaastest bleek dat de 52-jarige bestuurder uit Zeist te veel gedronken had.

De Zeistenaar werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hieruit bleek dat de man 1,25 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van vijf uur werd de man naar huis gestuurd. De rechter zal binnenkort de straf voor de man bepalen.

Snelheidsmaniak levert rijbewijs in

AUSTERLITZ Donderdagmorgen werd een man aangehouden voor het races over de Woudenbergseweg.
Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder met hoge snelheid over de Woudenbergseweg rijden. Na een meetcorrectie bleek dat de man met 145 km/u over de weg reed. De 35-jarige bestuurder uit Den Dolder werd aan de kant gezet. Zijn rijbewijs werd ingenomen en een proces-verbaal werd uitgereikt.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Binnensticht 24-05-2002 '
Lees ook