Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-05-2002 Persberichten district Binnensticht, 08.50 uur

Ontsnapping drie jeugdige gedetineerden

DEN DOLDER Zondagmiddag 26 mei wisten drie jeugdige gedetineerden te ontsnappen uit een jeugdinrichting in Den Dolder. Na een grootscheepse zoekactie wist de politie twee van de drie gevluchte jongens aan te houden. Eén jongen is nog voortvluchtig.

Iets na 16.00 uur kreeg de politie de melding dat er drie jongens waren uitgebroken uit de jeugdinrichting in Den Dolder. Het betroffen twee 16-jarige jongens en één 18-jarige jongen. De jongens werden even later gesignaleerd op de Reelaan in Bosch en Duin. De politie startte een grootschalige zoekactie, waarbij onder andere honden en een helikopter werden in gezet. In de bossen en weilanden nabij de Groenekanseweg zijn twee ontsnapten aangehouden. Om 20.20 uur werd de zoekactie naar de derde ontsnapte gedetineerde, een 16-jarige jongen, gestaakt. De politie verwacht deze jongen later nog te kunnen aanhouden. De twee aangehouden jongens zijn direct ingesloten in de inrichting in Den Dolder.

Man rijdt tegen boom

ZEIST Zondagavond reed een 20-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg met zijn auto tegen een boom. De man raakte bij dit ongeval op de Jagersingel niet gewond.

De automobilist reed omstreeks 20.50 uur over de Jagersingel. Volgens zijn verklaring moest hij plotseling remmen voor een voertuig dat hem had ingehaald en plotseling was gaan remmen. Zijn auto slipte en kwam tegen een boom tot stilstand. De politie die ter plaatse kwam constateerde bij een blaastest dat de bestuurder te veel alcohol had gedronken. Ademanalyse op het bureau wees uit dat de 20-jarige automobilist 0,65 promille alcohol in zijn lichaam had. Het wettelijk toegestane maximum is 0,5 promille. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Binnensticht 27-05-2002 '
Lees ook