Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-05-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.05 uur

Diefstal uit auto

ZEIST- Maandagmiddag werd een 34-jarige vrouw uit Nijmegen het slachtoffer van een brute diefstal.

Omstreeks 16.45 uur liep de vrouw naar haar auto, die geparkeerd stond op het parkeerterrein van het Jan Ligthartplein. Zij stapte in haar auto en zette haar tas op de bijrijderstoel. Vervolgens werd het raam van de rechtervoorportier ingeslagen door twee jongens, die haar tas wegnamen en vertrokken op een zwarte scooter. De tas is later terug gevonden aan de Comeniuslaan, maar het geld dat erin zat was weggenomen.

De politie is op zoek naar getuigen van deze diefstal. Heeft u informatie, bel dan met de politie van district Binnensticht, telefoon 0900- 8844.

Snelheidscontrole

DRIEBERGEN- De politie hield maandagmiddag een snelheidscontrole op de Hoofdstraat.

Van 14.15 uur tot 16.15 uur controleerde de politie 1462 voertuigen. 103 bestuurders reden te hard en de hoogst gemeten snelheid was 77 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Verkeersongeval letsel

BOSCH EN DUIN- Maandagavond 27 mei raakte een 25-jarige man uit Den Dolder van de weg en botste tegen een boom.

Om 20.10 uur reed de man over de Baarnseweg in de richting van de Amersfoortseweg. Door nog onbekende oorzaak raakte de man van de weg en botste tegen een boom, waarna het voertuig doorschoof naar de linkerberm. De 34-jarige bijrijdster uit Zeist liep door het ongeval letsel op aan haar voet, waarvoor ze behandeld is in het ziekenhuis. De 25-jarige bestuurder liep lichte verwondingen op aan zijn gezicht.

Onder invloed

DRIEBERGEN- In de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 mei werd een 43-jarige man uit Amsterdam aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed.

Omstreeks 01.00 uur zagen politiemensen de man rijden op de afrit van de Rijksweg A12 bij Driebergen. Het voertuig had slechts één brandende koplamp, waarop de politie de man een stopteken gaven. De bestuurster maakte een verwarde indruk en uit een blaastest bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Hierop werd hij aangehouden en op het bureau bleek dat hij een alcoholpromillage in zijn lichaam had van 1.10. Hiervoor werd proces verbaal opgemaakt en de man kreeg een rijverbod van 4 uur.

Verhuizing politiebureau Driebergen - beperkte bereikbaarheid DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op dinsdag 4 juni gaat het politiebureau in Driebergen verhuizen van de Kerkstraat 24 naar de Bosstraat 1 in Driebergen (in het gemeentehuis).

Hierdoor wordt de telefoon en computers tijdelijk afgesloten. Ook kunnen klanten die dag niet geholpen worden aan het bureau in Driebergen.

Uiteraard blijft de politie wel gewoon bereikbaar en beschikbaar. Zij zijn telefonisch bereikbaar via 0900-8844 (algemene vragen) of bij spoed via 1-1-2. Telefoontjes worden doorgeschakeld naar het politiebureau in Zeist (Utrechtseweg 141). In de loop van woensdag 5 juni wordt het politiebureau weer operationeel op haar nieuwe plek en kan de gebruikelijke service weer geleverd worden.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Binnensticht 28-05-2002 '
Lees ook