Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-12-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.30 uur

Blauwe avond

DE BILT/ BILTHOVEN De politie van district Binnensticht heeft vrijdag opnieuw een zogenaamde blauwe avond in het district gehouden.Hierbij is extra toezicht gehouden in gebieden en wijken waar sprake is van (jeugd)overlast. Dit toezicht werd gehouden door extra politie-inzet afkomstig van verschillende afdelingen.

Tijdens de blauwe avond is er per fiets extra gesurveilleerd bij winkelcentrum de Kwinkelier en toezicht gehouden op jeugd op de Hessenweg. Er werden in totaal 41 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere fietsen zonder verlichting, afsteken van vuurwerk, wildplassen en het niet kunnen tonen van rij- en kentekenbewijs.

Op de Utrechtseweg werd van 21.30 tot 23.30 uur een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 42 automobilisten blazen en geen van hen had teveel gedronken.

Een 19-jarige automobilist uit Maartensdijk kreeg een bekeuring omdat hij veel te hard had gereden. Agenten zagen de man uit Maartensdijk met 100 kilometer per uur rijden over de Jan Steenlaan. De man kreeg een stopteken en na onderzoek bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Diefstal van tas

BILTHOVEN- Omstreeks 19.30 uur werd een vrouw bestolen van haar tas.

Omstreeks 16.45 uur reed een 72-jarige vrouw uit Bilthoven op haar fiets over de Middellaan. Plotseling kwamen er twee jongens naast haar fietsen en een van hen pakte de tas van de vrouw fietsten hard weg. De vrouw reed in eerste instantie nog achter de jongens aan maar kon hen niet meer inhalen.

De politie verzoekt eventuele getuigen van de diefstal contact op te nemen met het district Binnensticht;0900-8844.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Binnensticht 28-12-2002 '
Lees ook