Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-05-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.40 uur

Aanrijding letsel

DEN DOLDER Dinsdagmorgen vond op de Dolderseweg een aanrijding tussen een fietser en een auto plaats.

Een 10-jarige jongen uit Den Dolder reed omstreeks 08.30 uur met zijn fiets uit het fietspad tegenover de Dr. Van der Hoevenlaan en wilde rechtsaf de Dolderseweg op rijden. Op dat moment reed een 40-jarige automobilist uit Den Dolder midden op de rijbaan omdat er rechts voertuigen geparkeerd stonden.

Doordat de jongen vermoedelijk de bocht iets te ruim nam zag de autobestuurder geen kans meer de jongen te ontwijken. De fietser werd vervolgens door de auto geschept en viel via de voorruit op de weg.

Ter plaatse trof de politie alleen de fiets van de jongen aan. Omstanders verklaarden dat de automobilist de jongen naar het ziekenhuis had gebracht. Even later werd de politie aangesproken dat de jongen bij mensen in een woning was gebracht. In een woning aan de Dolderseweg werd de jongen aangetroffen. Voor de zekerheid is het slachtoffer toch voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Uiteindelijk bleef het bij schaafwonden en een zeer been.

Snelheidscontroles

GROENEKAN De politie heeft dinsdagmiddag op de Koningin Wilhelminaweg een snelheidscontrole uitgevoerd.

In totaal werden 715 voertuigen gecontroleerd. Hiervan kregen 34 bestuurder een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid. Op de Koningin Wilhelminaweg geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u. DE BILT Op de Hessenweg werd tussen 14.00 en 15.00 uur een snelheidscontrole met een lasergun uitgevoerd.

Hier werden geen snelheidsovertredingen geconstateerd. Wel kregen een aantal bestuurder een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

Straatroof

ZEIST Op de Cornelis Schellingerlaan vond dinsdagmiddag een beroving van een gehandicapte jongen plaats door drie plaatsgenoten.

Omstreeks 16.45 uur stond een 16-jarige gehandicapte jongen uit Zeist een sigaretje te roken bij de speeltuin aan de Cornelis Schellingerlaan. De jongen werd daar aangesproken door drie plaatsgenoten van 12, 14 en 15 jaar oud. De jongens wilde de sigaretten en de aansteker van het slachtoffer hebben. Om hun eis kracht bij te zetten duwden zij het slachtoffer op de grond en namen de spullen mee.

Nadat het slachtoffer aangifte had gedaan kreeg de politie een tip dat de verdachten zich bij een horecagelegenheid ophielden. Ter plaatse trof de politie de verdachten aan. Alle drie werden zij aangehouden en ingesloten op het bureau.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Binnensticht 29-05-2002 '
Lees ook