Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-07-2001

Politieberichten district Binnensticht, 08.55 uur
Rijbewijs ingevorderd

ZEIST Van een 21-jarige Utrechter is zondagavond rond kwart over acht het rijbewijs ingevorderd nadat de man verkeersgevaarlijke toeren uithaalde. De man reed in zijn auto met hoge snelheid over de Utrechsteweg in de richting van Zeist en haalde met aanzienlijk snelheidsverschil twee andere autos in.

Een surveillerende motoragent zette de achtervolging in en moest minimaal 120 km per uur rijden om de auto bij te houden. Waar de bebouwde kom van Zeist begon en een maximum snelheid van 50 km per uur geldt, bleef de man zijn hoge snelheid houden.

Bij het verkeerslicht voor de kruising met de Jordanlaan reed een andere auto voor de Utrechter die afremde voor het rode verkeerslicht. De Utrechter remde iets af, en wild vervolgens over de busbaan zijn voorganger rechts inhalen. Op dat moment waren echter drie fietsers begonnen met oversteken. De man ging op zijn rem staan en stopte nog net op tijd voor de fietsers. Vervolgens werd hij door de motoragent aangehouden voor verkeersgevaarlijk gedrag. Hij droeg geen autogordel en had zijn rijbewijs niet bij zich.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Binnensticht '
Lees ook