Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-08-2002 Persbericht district Eemland noord, 09.00 uur

Verkeerstoezicht

BAARN- Op woensdagmiddag werd van 16.00 uur tot 17.45 uur een verkeerscontrole gehouden op de Eemnesserweg. In totaal zijn hier 10 bekeuringen uitgeschreven ter zake het niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen en het rijden zonder APK.

Ramkraak

SOEST- Op donderdagochtend werd er ingebroken in een winkel en werden verschillende goederen weggenomen.

Omstreeks 03.30 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een winkel gelegen aan de Zuidpromenade. Agenten troffen bij de winkel een auto aan die door de ruit was gereden. Er waren geen personen aanwezig. In de winkel waren verschillende vitrinekasten kapotgeslagen en waren een groot aantal sieraden weggenomen. Bij een van de kasten trof de politie een hoeveelheid bloed aan. Zeer vermoedelijk heeft de inbreker(s) zich dus verwond. De auto bleek van diefstal afkomstig.

De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van district Eemland noord, 0900-8844.

Gewond na aanrijding

BUNSCHONTEN-SPAKENBURG- Op woensdagochtend reed een auto tegen een marktkraam en raakten twee personen gewond. Omstreeks 08.30 uur reed een 51-jarige automobilist uit Bunschonten/Spakenburg over de Spuistraat en reed hier op een gegeven moment tegen een marktkraam. Deze viel om en kwam tegen twee personen aan, 55 en 58 afkomstig uit Aalsmeer. Het tweetal is met rug/nekklachten vervoerd naar het ziekenhuis.

Politie zoekt getuigen fietsdiefstallen.

BUNSCHOTEN In de gemeente Bunschoten zijn over de maand juli 36 aangiften van fietsendiefstal bij de politie binnen gekomen. Dit is aanmerkelijk meer dan in voorgaande periodes. Toen werden op jaarbasis gemiddeld honderd aangiften van fietsendiefstal genoteerd. De politie is bezig met een onderzoek.

De dieven hebben het gemunt op fietsen die onbeheerd zijn achtergebleven. De meeste fietsen stonden op slot, maar waren vaak nergens aan vastgemaakt, zoals bijvoorbeeld aan een boom, hek of (lantaarn)paal. Eveneens opvallend is dat de diefstallen vaak bij daglicht plaatsvonden. De tweewielers worden ook dan brutaalweg ingeladen in een auto of busje.

Getuigen-oproep De politie heeft al met enkele getuigen van de diefstallen gesproken, maar wel graag met meer mensen in contact komen, die verdachte situaties of personen hebben gezien. Hiervoor kan gebeld worden via 0900-8844 (district Eemland noord). De politie adviseert om fietsen op slot te zetten en waar mogelijk vast te maken aan bijvoorbeeld de fietsklem.

Deel: ' Politiebericht Utrecht District Eemland noord 01-08-2002 '
Lees ook