Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-06-2002 Persberichten district Eemland noord, 11.20 uur

Grote verkeerscontrole

BAARN Op zaterdagavond heeft de politie van district Eemland noord van 20.00 uur tot 02.00 uur een grootscheepse verkeerscontrole gehouden in samenwerking met onder meer de douane, het Korps Landelijke Politie Diensten, de vreemdelingendienst en de ANWB. Dit gebeurde op het terrein van Rijkswaterstaat aan de Amsterdamsestraatweg.

In totaal werden 212 autos en 31 bromfietsen gecontroleerd. In totaal werden 363 bekeuringen uitgeschreven. Aan de bromfietsers werden 68 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van de helm, te hoog vermogen, het hebben van een vals framenummer en het niet verzekerd zijn. Zeven mensen werden aangehouden voor het rijden onder invloed. Door de vreemdelingendienst werden dertien aanhoudingen gepleegd.

Verder werden vele bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden, het dragen van de autogordel, niet verzekerd zijn, verlopen APK, gladde banden of defecte verlichting. Een persoon had nog een boete van 104 euro openstaan en heeft die ter plekke betaald.

Twee mannen van 54 en 39 jaar uit Baarn probeerden onder de controle uit te komen toen zij een motoragent moesten volgen naar de controle plaats. Zij gingen er met hoge snelheid vandoor en konden uiteindelijk op de Praamgracht in Soest worden aangehouden waar zij te voet door een sloot wilden vluchten. Het bleek dat beide mannen alcohol gedronken hadden.

Omdat niet duidelijk was wie gereden had, werden beiden overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek de 39-jarige man de bestuurder te zijn geweest. Hij weigerde een blaasproef en is ingesloten op het politiebureau.

Controle 30 km zone

SOEST Op de Dorresteinweg, de Hofstedering en de Smitsweg heeft de politie zaterdagmiddag gecontroleerd op snelheid in de 30 km zone. Van de 145 gecontroleerd autos reden er 55 te snel.

Een bestuurder reed 72 km per uur. De politie heeft deze keer alleen gewaarschuwd maar gaat in de toekomst daadwerkelijk bekeuren. Wel werden vijf bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

Deel: ' Politiebericht Utrecht District Eemland noord 02-06-2002 '
Lees ook