Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-03-2003 Persberichten district Eemland noord, 09.30 uur

Aanrijding onder invloed

BAARN In de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 maart vond een aanrijding op de rijksweg A1 plaats. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren.

Even na 24.00 uur reed een 25-jarige automobilist uit Amsterdam over de rijksweg A1 noord. Ter hoogte van Baarn botste hij tegen de vangrail van de middenberm. Bij de aanrijding liep de bestuurder geen letsel op, maar raakte de vangrail beschadigd en werd de auto geheel vernield.

Bij het opnemen van de aanrijding constateerden de politiemensen dat de automobilist naar alcohol rook. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 730 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Daar de Amsterdammer militair is, is de zaak overgedragen door de Koninklijke Marechaussee. Door hen wordt proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt en is zijn rijbewijs ingevorderd.

Fout geparkeerd

BAARN Op maandag 3 maart werd in de Schilderswijk en op de Goeman Borgesiuslaan op fout parkeren gecontroleerd. Twaalf bestuurders overtraden de parkeerregels en werden bekeurd.

Snelheidscontroles

EEMNES / SOEST De politie heeft op maandag 3 maart op meerdere plaatsen snelheidscontroles gehouden.

Op de Heidelaanin Eemnes werd met de lasergun gecontroleerd. Van de 25 voertuigen die werden gelaserd, reden er 5 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/u.

Bij een snelheidscontrole tussen 15.30 uur en 17.30 uur op de Koningsweg in Soest werd de snelheid van 689 voertuigen gecontroleerd. 93 Bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed met een snelheid van 81 km/u.

Deel: ' Politiebericht Utrecht District Eemland noord 04-03-2003 '
Lees ook