Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-06-2002 Persberichten district Eemland noord, 09.10 uur

Verkeerscontrole

BAARN De politie heeft dinsdag 11 juni in het kader Aanpak Verkeersagressie een controle uitgevoerd in het district Eemland noord.

Door onopvallende surveillanceautos werd tussen 08.45 en 14.00 uur de controle uitgevoerd. De agenten schreven bekeuringen uit voor onder andere het niet handsfree bellen, het niet dragen van de autogordel en het overschrijden van de toegestane snelheid.

Tevens werd een aantal bromfietsbestuurders gecontroleerd. Bekeuringen werden uitgeschreven voor onder andere het overschrijden van de constructiesnelheid, het niet dragen van de helm en het negeren van knipperende lichten bij een spoorwegovergang.

De politie zal in de toekomst dergelijke actie regelmatig gaan uitvoeren.

Aanrijding letsel

SOESTERBERG Op de Laan Blusse van Oud Alblas met de Amersfoortseweg vond dinsdagmiddag een aanrijding tussen een bromfiets en een auto plaats.

Een 20-jarige vrouw uit Amersfoort reed omstreeks 17.10 uur met haar bromfiets over het fietspad aan de Laan Blusse van Oud Alblas in de richting van Amersfoort. Over de Amersfoortseweg reed op dat moment een 21-jarige vrouwuit Achterberg met haar auto in de richting van Soesterberg.
Ter hoogte van de kruising wilde de automobiliste linksaf de Laan Blusse van Oud Alblas oprijden. Tijdens deze actie verleende zij geen voorrang aan de bromfietsbestuurster. Een aanrijding was het gevolg waarbij de 20-jarige licht gewond raakte maar niet naar het ziekenhuis hoefde. De automobiliste bleef ongedeerd.

Deel: ' Politiebericht Utrecht District Eemland noord 12-06-2002 '
Lees ook