Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-07-2002 Persberichten district Eemland noord, 14.00 uur

Vrachtwagen rijdt woning binnen

EEMNES - Een 53-jarige vrachtwagenchauffeur uit Laren werd zaterdagmiddag 13 juli onwel achter het stuur van zijn vrachtwagen met aanhanger en reed via voortuinen een woonhuis aan de Laarderweg binnen.

De man ramde daarbij twee stevige bomen, reed door drie voortuinen en kwam vervolgens tegen de voorgevel van de woning tot stilstand. Een van de bewoners van de beschadigde woning, een 75-jarige vrouw, lag te slapen toen het ongeluk gebeurde maar zij bleef ongedeerd.

Al snel waren twee ambulances en een traumahelikopter aanwezig. De bestuurder is met letsel overgebracht naar het ziekenhuis en is inmiddels bij kennis. Het weer op de rijbaan zetten van de combinatie vergde enkele uren. De Laarderweg moest daardoor geruime tijd volledig afgesloten blijven voor het doorgaande verkeer dat ter plaatse werd omgeleid. Het ongeval trok veel bekijks.

Dronken bestuurders aangehouden

BAARN Een 40-jarige vakantieganger uit Duitsland moest zijn vakantie bekopen met een rijontzegging van 9 uur en een proces verbaal, nadat hij met teveel alcohol achter het stuur was aangehouden.

De man was betrokken geweest bij een lichte aanrijding op de rijksweg A1 zuid en maakte na het ongeval achter het stuur een fles bier open. Uit een ademanalysetest bleek dat de man een promillage van 1,85 in zijn lichaam had. Door directe betaling van 900 euro kon de man een rechtszaak voorkomen.

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - Een 22-jarige vrouw uit Bunschoten-Spakenburg is zaterdagnacht om 01.30 uur aangehouden, nadat ze tegen een vluchtheuvel op de Westsingel was gebotst. De vrouw bleek te veel gedronken te hebben. Uit een blaastest bleek een promillage van 0,95. De vrouw kreeg een rijverbod opgelegd en is met een proces verbaal heengezonden.

SOEST Een 56-jarige man uit Lommel is zaterdagavond omstreeks 22.00 uur aangehouden toen hij al slingerend met zijn auto over de Biltesweg reed.

Uit de blaastest bleek een promillage van 0.80. De man kreeg een rijverbod opgelegd en een proces verbaal.

269 hardrijders op de bon

EEMNES - Bij een snelheidscontrole op de Wakkerendijk tussen 14.15 en 16.45 uur zijn 54 van de 743 gecontroleerde bestuurders bekeurd wegens het overschrijden van de maximum snelheid. Waar 50 km/uur is toegestaan, bedroeg de hoogst gemeten snelheid 74 km/uur.

SOEST Snelheidscontroles op de Eikenlaan, de Soesterbergsestraat en de Bartolottilaan tussen 13.30 en 15.35 uur brachten 69 overtreders aan het licht. In de 30 km-zone werden snelheden gemeten van 58 tot 65 km/uur.

De bewonersvereniging Soest Zuid was tijdens de controle op de Bartolottilaan en de Heideweg bezig stickers uit te delen met de opdruk 30 km/uur met het verzoek aan de bewoners van deze wijk om deze op hun vuilnisbakken te plakken zodat het verkeer dit ziet als de bakken aan de weg worden gezet.

Bij een snelheidscontrole op de Koningsweg werden 146 bestuurders bekeurd wegens te hard rijden. In totaal passeerden bijna 1500 voertuigen de radarpost. Een bestuurder reed 75 km/uur, terwijl 50 km/uur is toegestaan.

Deel: ' Politiebericht Utrecht District Eemland noord 14-07-2002 '
Lees ook