Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-05-2002 Persberichten district Eemland noord, 09.10 uur

Aanrijding onder invloed

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG In de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 mei vond op de Zuidwenk een aanrijding plaats waarbij de bestuurder onder invloed was.

Omstreeks 01.55 uur kreeg de politie een melding van een eenzijdige aanrijding. Ter plaatse trof de politie een 57-jarige man uit Kortenhoef aan. De man was met zijn auto achter op een stilstaande trekker met oplegger gereden en had lichte verwondingen.

De agenten roken een alcohollucht bij de bestuurder en lieten de man een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij gedronken had. Nadat de man was behandeld in het ziekenhuis werd hij aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk bleek dat hij 0,8 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van twee uur en een boete van 190,= werd hij naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

SOEST Op de Birkstraat vond dinsdagmiddag een aanrijding tussen een bromfiets en een personenauto plaats. Hierbij raakte de bromfietsbestuurder gewond.

Een 18-jarige man uit Soest reed met zijn bromfiets over het fietspad vanuit de richting Soest in de richting van Amersfoort. Ter hoogte van een uitrit werd zijn bromfiets plotseling aangereden door een 73-jarige automobilist uit Nijkerk. De man had de bromfietser over het hoofd gezien.

De 18-jarige Soestenaar werd met beenletsel overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis in Amersfoort. De autobestuurder bleef ongedeerd.

Winkeldieven aangehouden

SOEST Dinsdagmiddag werden twee mannen aangehouden voor diefstal van een aantal goederen bij een winkel op het station in Baarn.

Door getuigen was gezien dat twee mannen na de diefstal in de trein naar Soestdijk waren gestapt. Omstreeks 16.55 uur is de politie naar het station Soestdijk gegaan en kon de twee verdachten aan de hand van het opgegeven signalement in de trein aanhouden.

Het betrof een 22 en 31-jarige man beiden uit Utrecht. Op het bureau verklaarde één van de verdachten de diefstal gepleegd te hebben. Tevens werd duidelijk dat zij ook in een tweetal andere winkels diefstallen hadden gepleegd.

Rijbewijs kwijt na hard rijden

BUNSCHOTEN/ SPAKENBURG Dinsdagmiddag heeft de politie het rijbewijs van een vrouw ingenomen voor het ruim overschrijden van de maximum snelheid.

Op de Oostelijke Randweg surveilleerde de politie in een onopvallend voertuig. Omstreeks 13.55 uur constateerde agenten dat een bestuurster met 110 km/u over de Oostelijke Randweg reed. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De 48-jarige bestuurster uit Nijkerk werd aan de kant van de weg gezet en kreeg een proces-verbaal. Tevens werd haar rijbewijs ingenomen.

Deel: ' Politiebericht Utrecht District Eemland noord 15-05-2002 '
Lees ook