Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-03-2003 Persberichten district Eemland noord, 10.20 uur

Snelkraak

BAARN In de nacht van zondag 16 op maandag 17 maart werd een snelkraak gepleegd.

Rond 04.00 uur werd een snelkraak gepleegd bij een bedrijf aan de Biltseweg. Daarbij werd een grote ruit uit de sponningen verwijderd en werd vervolgens een kluis weggenomen. Politiemensen die ter plaatse gingen, zagen een auto met hoge snelheid over de Provincialeweg N234 rijden en zetten de achtervolging in. Daarbij werden snelheden van 175 km/u bereikt, terwijl daar een maximumsnelheid van 80 km/u geldt. De verdachte auto reed de Rijksweg A27 op, in de richting van Utrecht.

Op de Rijksweg konden de politiemensen de verdachte auto niet meer bijhouden en raakten het voertuig kwijt. De politie stelt een nader onderzoek in.

Man aangehouden

SOEST In de nacht van zondag 16 op maandag 17 maart werd een man in een woning aangehouden.

Rond 00.15 uur bevond een 36-jarige man uit Soest zich in zijn woning aan de Smitsweg. Een huisgenoot van hem had een 25-jarige man uit Nijmegen op bezoek. Op een gegeven moment ontstond er ruzie over het wel of niet aanlaten van de televisie. De 25-jarige bezoeker pakte daarop een vuurwapen en bedreigde daarmee de Soestenaar. De huisgenoot wist de Nijmegenaar tot rust te brengen.

De Soestenaar is vervolgens naar de politie gegaan en deed aangifte. De Nijmegenaar werd door een Arrestatieteam in de woning aangehouden. Daarbij werd ook het vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is in het politiebureau ingesloten.

Auto op de kop

SOESTERBERG Op zondag 16 maart raakte een automobilist van de weg. Hij verkeerde mogelijk onder invloed van alcohol.

Rond 23.15 uur reed een 36-jarige automobilist uit Soesterberg over de Rijksweg A28. Hij nam de afslag Soesterberg, maar raakte met zijn auto in de berm en sloeg over de kop. Het voertuig bleef ondersteboven in de berm liggen. Daar probeerde de Soesterberger zijn voertuig, terwijl hij dus op zijn kop lag, weer te starten. Toen politiemensen ter plaatse kwamen, was de bestuurder op eigen kracht uit de auto gekomen. Hij had een bebloed gezicht, rook naar alcohol en sprak met een dubbele tong.

De automobilist werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Daar gaf de bestuurder aan enige alcohol te hebben genuttigd en werd ter bepaling van het bloedalcoholgehalte bloed bij hem afgenomen. Mocht blijken dat hij meer dan 220 ug/l alcohol in zijn lichaam had, dan wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Gezien het vermoeden van alcohol gebruik, werd zijn rijbewijs ingevorderd. De auto is door een takelbedrijf geborgen. De automobilist is in het ziekenhuis opgenomen.

Deel: ' Politiebericht Utrecht District Eemland noord 17-03-2003 '
Lees ook