Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-07-2002 Persberichten district Eemland noord, 10.30 uur

Bestuurder onder invloed

BAARN De politie heeft woensdagmorgen een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 09.30 uur kreeg de politie van een getuige een tip dat een man onder invloed was gaan rijden. De bestuurder zou inmiddels bij een benzinestation aan de Eemweg staan. Ter plaatse trof de politie de bewuste bestuurder aan. Na een eerste blaastest bleek dat de man onder invloed was.

De 51-jarige bestuurder uit Baarn werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier werd duidelijk dat hij 2.00 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van 10 uur werd de man zonder rijbewijs naar huis gestuurd. De rechter zal binnenkort de straf voor de man gaan bepalen.

Verkeerscontrole

BAARN De politie heeft woensdagmiddag in het district Eemland noord een verkeerscontrole uitgevoerd.

De groep onopvallende Verkeerssurveillance voerde de controle uit. Vanaf 08.15 tot 13.15 uur werden diverse bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het niet handsfree bellen, het negeren van het rode verkeerslicht, het overschrijden van de toegestane snelheid, een kind vervoeren zonder kinderbeveiligingsmiddel in de auto en het rijden over de busbaan.

De politie zal in de toekomst dergelijke actie meer gaan uitvoeren.

Snelheidscontroles

SOEST Op de Vredehofstraat heeft de politie woensdagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 13.15 en 14.45 uur werden 1138 voertuigen gecontroleerd. Voor 133 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u.

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG Op de Vaartweg werd woensdag middag tussen 16.30 en 17.30 uur met de lasergun gecontroleerd op snelheid.

In 12 gevallen werd er te hard gereden. Op de Vaartweg mag maximaal 50 km/u worden gereden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/u.

Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 15-07-2002
Extra mediabericht maandag 15 juli (23.45 uur)

WELLERLOOI Automobilist via ree tegen boom

WELLERLOOI Op de Twistedenerweg is een automobilist uit Afferden (leeftijd onbekend) vanavond rond 22.15 uur verrast door twee reeën die voor hem plotseling de weg overstaken. De man die uit de richting van Duitsland kwam, raakte één van de twee reeën, kwam met zijn rechterwiel in een gat in de weg en reed toen frontaal tegen een boom aan de rechterkant van de weg. De man moest door de brandweer uit zijn auto bevrijd worden en is met rug- en nekletsel naar het ziekenhuis in Venlo gebracht. De beide reeën, waarvan er één ook verwond moet zijn, hebben hun weg kunnen vervolgen en zijn daarna niet meer gesignaleerd.

Deel: ' Politiebericht Utrecht District Eemland noord 18-07-2002 '
Lees ook