Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-02-2003 Persberichten district Eemland noord, 09.25 uur

Bestuurder onder invloed

BAARN - De politie heeft in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 februari een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 01.30 uur kreeg de 29-jarige bestuurder uit Baarn op de Nieuw Baarnstraat een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat hij 355 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur werd de man naar huis gestuurd.

Bromfietscontrole

BAARN - Woensdagmiddag- en avond heeft de politie van het district Eemland noord in samenwerking het regionaal scooterteam op de Geerenweg een controle uitgevoerd.

Tussen 14.00 en 21.00 uur werden 34 bromfietsen binnengebracht en gecontroleerd. Voor een groot aantal bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor onder andere: Te groot vermogen, geen bromfietscertificaat, gladde banden, geen verzekering en het niet dragen van de helm.

Eén bromfiets werd in beslag genomen omdat deze mogelijk afkomstig is van diefstal. Drie uitlaten werden ter plaatse gedemonteerd.

Tijdens de controle heeft de politie een man aangehouden voor belediging. De 61-jarige man uit Baarn wilde voorkomen dat zijn zoon - waarvan de bromfiets sneller liep dan wettelijk toegestaan - een bekeuring kreeg. De man beledigde meerdere malen de agenten. Nadat hem een aantal malen was gevraagd te stoppen bleef hij doorgaan en werd hij aangehouden. Tijdens de aanhouden verzette de man zich hevig. Uiteindelijk werd hij voor verhoor overgebracht naar het bureau. Na verhoor ging de man met een proces-verbaal voor belediging en verzet naar huis.

Deel: ' Politiebericht Utrecht District Eemland noord 20-02-2003 '
Lees ook