Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-05-2002 Persberichten district Eemland noord, 09.30 uur

Motorrijder gewond

EEMDIJK- Op donderdagmiddag vond er een ongeval plaats waarbij een motorrijder gewond raakte.

De 34-jarige motorrijder uit Lelystad reed op de Eemdijk en vloog op een gegeven moment uit de bocht en kwam in een naastgelegen sloot tot stilstand. Omstanders zagen het ongeluk gebeuren en zorgden ervoor dat het hoofd van de motorrijder boven het wateroppervlak bleef.

De man werd door het ambulancepersoneel vervoerd naar het ziekenhuis in Amersfoort waar in ieder geval een hersenschudding werd geconstateerd. De motorfiets werd door de brandweer uit het water gehaald.

Rijden onder invloed

SOEST- Op vrijdagochtend werd een 43-jarige automobilist uit Almere stad gecontroleerd op de Burgemeester Grothestraat. Agenten constateerden dat de man alcohol had gedronken en op het bureau blies hij 1.25 promille. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en de man kreeg een rijverbod van 5 uur.

BAARN- Op donderdagavond werd een 38-jarige automobilist uit Loosdrecht gecontroleerd op de Laanstraat.

Onderzoek wees uit dat de man alcohol had gedronken. Op het bureau lukte het de man niet goed te blazen en van hem werd een bloedproef afgenomen. Na onderzoek van deze bloedproef zal duidelijk worden of de man inderdaad te veel gedronken had.

Wel kon worden vastgesteld dat de automobilist niet in het bezit was van een rijbewijs en dat hij nog een boete had openstaan van 100 Euro. Nadat de man deze had betaald kon hij lopend het bureau verlaten.

Deel: ' Politiebericht Utrecht District Eemland noord 24-05-2002 '
Lees ook