Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-05-2002 Persberichten district Eemland noord, 12.05 uur

Dronken automobilist rijdt door na aanrijding

BAARN In de nacht van vrijdag op zaterdag botste een 29-jarige inwoner van Baarn op een tuinhek aan de Acaciastraat. De bestuurder reed door en is later bij zijn woning door de politie aangehouden.

Om 00.53 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist was doorgereden nadat hij tegen een tuinhek was aangereden. Het metalen tuinhek was uit de grond gereden. De politie trof, door een olie-waterspoor te volgen, de auto van de verdachte later aan op de Nieuw Baarnstraat. De verdachte, een 29-jarige inwoner van Baarn, is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Op het bureau bleek de bestuurder te veel alcohol te hebben gedronken. Ademanalyse wees uit dat de man 1,4 promille alcohol in zijn lichaam had. Hij bleek ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, want dat was bij een eerdere alcoholovertreding al ongeldig verklaard. De verdachte bekende dat hij de aanrijding had veroorzaakt. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Omdat bleek dat de 29-jarige man ook nog 503 Euro aan boetes open had staan, mocht hij het bureau pas verlaten nadat hij de boetes had betaald.

Verkeerscontrole op de Amsterdamsestraatweg

BAARN Vrijdagmorgen heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Amsterdamsestraatweg in Baarn.

Tussen 07.30 uur en 08.15 uur werd gecontroleerd op linksafslaand verkeer naar aanleiding van de wegopbreking op de Drakenburgerweg. Vijftien automobilisten negeerden het inrijverbod en kregen een bekeuring.

Deel: ' Politiebericht Utrecht District Eemland noord 25-05-2002 '
Lees ook