Korps: Utrecht, plaats: 26-07-2002 Persberichten Eemland noord, 10.25 uur

Grote hoeveelheid goederen aangetroffen

SOEST In een woning aan de Rademakerstraat in Soesterberg is afgelopen maandag een grote hoeveelheid goederen aangetroffen.

Bij de 37-jarige bewoner werden een viertal laptops, 32 betaalpassen en een tiental rijbewijzen en paspoorten aangetroffen. Na onderzoek bleken de rijbewijzen van diefstal afkomstig te zijn, evenals een laptop.

Nadat de verdachte hiermee geconfronteerd werd, gaf hij de politie toestemming om ook zijn slaapkamer te bekijken. Deze kamer (3 bij 3 meter) bleek volgestouwd met geluids- en videoapparatuur, laptops en cameras. Een reiskoffer lag boordevol met horloges, tasjes, geld en nog eens 150 betaalpassen, cheques, paspoorten en rijbewijzen. In totaal werden drie reiskoffers met goederen in beslag genomen, die vele agenten van het district Eemland noord een hoop uitzoekwerk opleverde.

In totaal werd daarnaast een geldbedrag van 14.000 euro aangetroffen. Dit nog afgezien van valuta uit zestien verschillende landen en 3 tot 4 kilo aan Grieks muntgeld. De politie van het district Eemland noord is druk bezig met het verzamelen van aangiftes van diefstal met betrekking tot de gevonden goederen.

Winkeldief aangehouden

BAARN- Op donderdagmiddag werd een winkeldief aangehouden.

Omstreeks 12.20 uur wilde de 19-jarige vrouw uit Baarn een winkel aan de Hoofdstraat verlaten zonder enkele goederen af te rekenen. De politie werd gewaarschuwd en de vrouw werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Snelheidscontrole

EEMNES- Op donderdagavond werd van 19.45 tot 21.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Wakkerendijk.

In totaal passeerden 226 voertuigen de controlepost en hiervan reden er 35 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 kilometer per uur terwijl hier 50 is toegestaan.

Deel: ' Politiebericht Utrecht District Eemland noord 26-07-2002 '
Lees ook