Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-03-2003 Persberichten district Eemland noord, 09.50 uur

Ruzie

BAARN Op woensdag 26 maart kregen twee mannen ruzie met elkaar. Daarbij vielen rake klappen.

Rond 18.10 uur bevond een 19-jarige jongeman uit Baarn zich op het Stationsplein. Daar werd hij aangesproken door een oud bekende van hem. Tussen beiden ontstond een woordenwisseling, waarbij de 19-jarige jongeman een zet kreeg. Om de ander van zich af te houden, pakte hij hem bij zijn nek, maar kreeg vervolgens een paar stompen in zijn gezicht. Een vriend van de 19-jarige jongeman sprong tussenbeiden en scheidde hen. Het slachtoffer liep met een bloedend gezicht naar een taxi . Daar bedreigde zijn belager hem nog en vervolgens liet het slachtoffer zich naar het politiebureau brengen, maar werd eerst doorgestuurd naar de EHBO. In het streekziekenhuis moesten een wond bij zijn wenkbrauw en aan zijn onderlip worden gehecht. Daarna deed hij bij de politie aangifte van mishandeling.

De verdachte, een 18-jarige jongeman uit Utrecht, meldde zich aan het politiebureau. Hij werd aangehouden en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt.

Gordelcontrole

SOEST De politie heeft op woensdag 26 maart een gordelcontrole gehouden.

De controle vond tussen 15.00 uur en 16.30 uur op de Koningsweg plaats. Eenentwintig bestuurders maakten geen gebruik van de autogordel en kregen een bekeuring van 40,-.

Vernieling

EEMNES Op woensdag 26 maart werden vier jongens aangehouden terzake vernieling.

Rond 15.25 uur zag een getuige dat vier jongens op de kruising Heidelaan Goyergracht zuid met stenen naar een verkeersspiegel gooiden. De getuige hield het viertal staande en waarschuwde de politie. Het viertal, tussen de 11 en 13 jaar oud en afkomstig uit Eemnes, werd meegenomen naar het politiebureau. Door het gooien met de stenen, was de verkeersspiegel gedeukt.

Twee van de jongens bekenden daadwerkelijk met stenen te hebben gegooid, de andere twee hadden er alleen bijgestaan. In overleg met de ouders is besloten dat het viertal een Halt-verbaal krijgt en dat de zaak ter afhandeling middels een alternatieve straf wordt overgedragen aan Bureau Halt.

Deel: ' Politiebericht Utrecht District Eemland noord 27-03-2003 '
Lees ook