Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-05-2002 Persberichten district Eemland noord, 09.55 uur

Met te veel alcohol op achter het stuur

SOEST In de nacht van zondag 26 mei en maandag 27 mei heeft de politie op de Koningsweg een 31-jarige man aangehouden omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat.

Omstreeks 02.00 uur vroegen agenten de 31-jarige automobilist om mee te werken aan een blaastest. Hieruit bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Ademanalyse aan het bureau wees uit dat de bestuurder 0,65 promille in zijn lichaam had. Wettelijk is maximaal 0,5 promille toegestaan. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel op de A1

BAARN Zondagmorgen vond op de A1 in de richting Amsterdam een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een aantal inzittenden raakte hierbij gewond.

Omstreeks 05.30 reden twee autos over de A1 in de richting van Amsterdam. De voorste auto werd bestuurd door een 42-jarige inwoner van Almere-Buiten. In deze auto zaten totaal 5 personen. De achterste auto werd bestuurd door een 25-jarige man uit Zaandam. In deze auto zat nog één passagier. Door nog onbekende reden botste de achterste auto op de voorste auto, waarna beide autos het talud afgleden. Beide autos waren total loss. De inzittenden zijn met onbekend letsel vervoerd naar het Lichtenberg ziekenhuis in Amersfoort.

In het ziekenhuis bleek de bestuurder van de voorste auto, de 42-jarige man uit Almere, te veel gedronken te hebben. Omdat hij schouderletsel had kon hij niet blazen en is een bloedproef afgenomen. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Deel: ' Politiebericht Utrecht District Eemland noord 27-05-2002 '
Lees ook