Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-01-2003 Persbrichten district Eemland noord, 09.55 uur

Politie roept gedupeerden thuiswerk op zich te melden

EEMLAND NOORD - Door de politie is een 47-jarige verdachte uit Utrecht gehoord over oplichtingpraktijken met betrekking tot thuiswerk. De man adverteerde eind vorig jaar in landelijke media en riep mensen op om zich aan te melden voor thuiswerk.

Naar schatting reageerden hier 200-300 mensen op en stuurden een reactie met antwoordenveloppe naar een adres in Soestduinen. Vervolgens kregen zij een aanmeldingsformulier teruggestuurd en het verzoek om, in verband met onkosten, 10 euro bij te sluiten. Dit geld verdween echter in de zak van de Utrechter.

Na onderzoek van de wijkagent kwam de man in beeld en werd hiervoor gehoord. Volgens de verdachte hebben twee mensen, die 10 euro hadden bijgesloten, op hun verzoek hun geld weer teruggekregen. De politie verzoekt eventuele gedupeerden zich te melden via tel. 0900-8844 (politiedistrict Eemland-Noord).
Overigens stond de thuiswerkcentrale niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Bromfietser aangehouden

SOEST Een 19-jarige man uit Amersfoort is maandagmorgen rond 09.30 uur met zijn bromfiets aangehouden. Agenten zagen de man onverlicht over de Dalweg rijden. Nadat agenten hem wilden controleren, ging hij op de vlucht. Na een korte achtervolging kon de man aangehouden worden.

Op het politiebureau bleek de bromfiets niet verzekerd te zijn, geen verlichting en geen brommerplaatje te hebben. Ook had de man geen certificaat en helm, daarnaast reed hij over het fietspad met zijn bromfiets. De man kreeg diverse bekeuringen.

Snelheidscontrole

SOESTERBERG De politie heeft maandagavond tussen 20.10 en 22.10 uur op de Amersfoortseweg gecontroleerd op snelheid. In die tijd werd de snelheid van 292 voertuigen gemeten.

Hiervan reden er 51 sneller dan de maximaal toegestane 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 133 km per uur.

Deel: ' Politiebericht Utrecht District Eemland noord 28-01-2003 '
Lees ook