Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-05-2002 Persberichten district Eemland noord, 09.55 uur

Rijden onder invloed

SOEST Op de Wieksloterweg heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

De politie kreeg in de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 mei een melding dat een man vermoedelijk onder invloed over het 1e Heezerlaantje reed. Ter plaatse zag de politie omstreeks 04.45 uur het voertuig rijden. De bestuurder 30 jaar en afkomstig uit Bilthoven werd aan de kant gezet. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Tevens kon hij geen rijbewijs tonen.

De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat de bestuurder 1,25 promille alcohol in zijn lichaam had. De auto bleek van een persoon te zijn die aangaf de auto niet uitgeleend te hebben.

Met een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal voor joyriding werd de verdachte naar huis gestuurd. Binnenkort zal de rechter de straf voor de man bepalen.

Alcohol
BAARN Op de Nieuw Baarnstraat heeft de politie een man aangehouden voor het rijden met alcohol op.

De 46-jarige bestuurder uit Baarn werd in de nacht van 29 op 30 mei omstreeks 02.20 uur gecontroleerd. Al snel bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 1,25 promille alcohol in zijn lichaam had.

Met een rijverbod van vijf uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal binnenkort de straf voor de bestuurder bepalen.

Hennepplanten in auto aangetroffen

SOEST In de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 mei heeft de politie een man aangehouden die in een auto zat vol met hennepplanten.

Omstreeks 00.50 uur zagen agenten een voertuig zonder verlichting over de Dorresteinweg in de richting van de Koningweg rijden. Op de Clemenstraat reed de bestuurder door het rode verkeerslicht. De agenten besloten het voertuig te controleren. Op de Turfstreek kreeg de bestuurder een stopteken.

Zodra de bestuurder zijn auto tot stilstand had gebracht stapte hij uit en rende weg. Een passagier bleef weggedoken in de auto zitten. Bij de auto roken de agenten een sterke weetlucht. In de auto werden zes grote vuilniszaken aangetroffen vol met weetplanten. De passagier een 25-jarige man uit Amersfoort werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

De politie heeft de bestuurder niet meer aangetroffen. Op dit moment is het nog niet duidelijk waar de planten vandaan komen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Aangehouden na millieuvervuiling

EEMNES De politie heeft woensdagmiddag een man aangehouden voor het dumpen van afval.

Bij de politie kwam woensdagmiddag een melding binnen dat omstreeks 18.45 uur een man afval had gedumpt aan de Oud Eemnesserweg. Ter plaatse trof de politie een zevental vuilniszakken aan.

Na een klein onderzoekje kon de politie de 70-jarige vervuiler uit Baarn opsporen. De man heeft een proces-verbaal gehad en moest de zakken opruimen.

Winkeldieven aangehouden
SOEST De politie heeft woensdagmiddag een vrouw men een meisje aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 15.45 uur kreeg de politie een melding dat twee vrouwen achternagezeten werden door personeel van een winkel aan de Van Weedestraat. De twee vrouwen hadden kleding gestolen. Ter plaatse bleek dat het winkelpersoneel de dames inmiddels had aangehouden.

Het betrof een 28-jarige vrouw uit Soest en haar kompaan, een 17-jarig meisje, eveneens uit Soest. Beide vrouwen werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Deel: ' Politiebericht Utrecht District Eemland noord 30-05-2002 '
Lees ook