Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-08-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.00 uur

Verdachte van woninginbraken aangehouden

AMERSFOORT Op woensdag 24 juli heeft de politie een 24-jarige man aangehouden op verdenking van het plegen van meerdere inbraken.

De man zonder vaste woon- of verblijfplaats is op 24 juli aangehouden op verdenking van het plegen van een serie inbraken in Amersfoort. Tevens wordt hij ervan verdacht inbraken te hebben gepleegd in Soest, Baarn en Zeist. De politie vermoedt dat de man sinds eind vorig jaar verantwoordelijk is voor het plegen van, na voorlopige inschatting, 30 inbraken. De man zit inmiddels in voorarrest. De politie zet het onderzoek voort.

Bromfietser gewond

AMERSFOORT- Op woensdagochtend raakte een 16-jarige bromfietser gewond na een aanrijding. Omstreeks 05.40 uur reed de jongen over de Regenboog en kreeg geen voorrang van een 42-jarige automobilist uit Amersfoort op de kruising met de Lage Boog. Een aanrijding ontstond en de bromfietser uit Amersfoort werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd een brillendief aangehouden.

Omstreeks 16.45 uur zagen stadstoezichthouders een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijftplaats in een winkel staan aan de Langestraat. Het was de toezichthouders bekend dat de man wel eens had gestolen uit winkels en hielden hem in de gaten. Op een gegeven moment zagen ze dat de man de winkel verliet zonder een 7-tal brillen (twv. 395 euro) af te rekenen aan de kassa.

De man werd door de toezichthouders aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 01-08-2002 '
Lees ook