Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-08-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.15 uur

Na waarschuwing toch rijden

AMERSFOORT- Op donderdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij niet bevoegd was om een auto te besturen.

Omstreeks 08.00 uur reden werden agenten gestuurd naar de Aristotelesstraat voor een conflict tussen twee personen. De agenten bemiddelenden in dit gesprek. Na dit gesprek, gaven de agenten de 35-jarige man uit Amersfoort aan dat hij niet in zijn auto mocht rijden omdat hij alcohol had gedronken en zijn rijbewijs al eerder was ingenomen. De man beloofde niet in zijn auto te stappen en de agenten reden weg. Toen de agenten 5 minuten later weer door de straat reden zagen ze dat de man net in zijn auto stapte en wegreed.

De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Hennep aangetroffen

AMERSFOORT- Op donderdagmiddag werden twee mannen aangehouden nadat er bij een woning hennep was aangetroffen.

De politie kreeg omstreeks 13.10 uur de melding dat er hennep zou liggen in een woning aan de Rozenstraat. Toen de agenten hier aankwamen roken ze in de achtertuin van deze woning een sterke henneplucht. Op dat moment zagen ze dat twee mannen snel naar hun auto renden en hard wegreden. De agenten waarschuwden hun collegas om uit te kijken naar deze auto. De agenten gingen bij de woning verder met het onderzoek en troffen in een schuur een ingerichte hennepkwekerij aan. De planten waren echter al grotendeels verdwenen.

Omstreeks 13.20 uur zagen agenten de auto rijden die was weggereden vanaf de Rozenstraat en de twee inzittenden, mannen in de leeftijd van 34 en 37 jaar afkomstig uit Amersfoort en Zeewolde, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Snelheidscontrole

WOUDENBERG- Op donderdagmiddag vond er tussen 13.00 en 14.30 uur een snelheidscontrole plaats op de Stationsweg Oost. In totaal passeerden hier 1058 voertuigen de controlepost en hiervan reden er 70 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 02-08-2002 '
Lees ook