Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-07-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.50 uur

Oproep getuigen beroving

AMERSFOORT De politie is op zoek naar getuigen van een beroving van een 15-jarig meisje uit Amersfoort op vrijdagochtend 28 juni op de Voerman.

Het meisje liep tussen 09.30 10.00 uur over de Voerman toen zij van achter benaderd werd door twee jongens. Een jongen pakte haar vast, terwijl de ander haar bedreigde met een mes. Daarop trachtte het stel waardevolle spullen van het meisje af te nemen.. Toen dit niet lukte lieten zij haar los en gaven zij voor hun vlucht het slachtoffer nog een stomp. Daarna gingen zij er rennend in de richting van de Dierenriem vandoor.

Signalement
Verdachte 1: Leeftijd ongeveer 16 a 17 jaar, 1.80 cm lang, normaal postuur en is van Zuid Europese afkomst. De jongen had kort, zwart haar dat warrig zat en heeft veel beharing op zijn gezicht en op zijn handen. Hij had een onverzorgd uiterlijk en droeg tijdens de beroving onder andere een paarse trainingsbroek. Verder droeg hij een dikke, goudkleurige armband en een goudkleurige ring.

Dader 2: Leeftijd ongeveer 16 a 17 jaar, ongeveer 1.75 cm, normaal postuur en is van Zuid Europese afkomst. De jongen heeft kort, zwart haar met gel. De jongen had een verzorgd uiterlijk.

Getuigen van deze beroving/bedreiging kunnen contact opnemen met de politie in Amersfoort van het district Eemland zuid via tel. 0900-8844.

Verstekelingen in vrachtwagen aangetroffen

WOUDENBERG In de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 juli ontving de politie de melding dat er diverse personen in een geparkeerde vrachtwagen op een parkeerplaats aan de Rijksweg A-12 waren gekropen.

In de vrachtwagen werden vervolgens 8 mannen van Aziatische afkomst aangetroffen die zich schuil hielden tussen de lading. Zij werden aangehouden en ingesloten in afwachting van nader verhoor met behulp van een tolk.

De chauffeur verklaarde op weg te zijn naar Engeland en niet te hebben gemerkt dat verstekelingen in zijn vrachtwagen waren gekropen. Alle acht de mannen verklaarden in het verhoor asiel aan te willen vragen. Daarop zijn zij in overleg met de Vreemdelingenpolitie overgebracht naar het Aanmeld Centrum Zevenaar voor afhandeling asiel.

Auto tegen boom

LEUSDEN Op dinsdagavond ontving de politie de melding dat een automobilist tegen een boom op de Beekridder was gereden. Hier troffen zij de bestuurder een 43-jarige man uit Leusden zittend op een muurtje aan. De man maakte een verwarde indruk en is per ambulance naar de Lichtenberg gegaan voor nader onderzoek.

Omdat de man niets over het ongeval en de toedracht daarvan kon verklaren heeft de politie besloten het rijbewijs van de man in beslag te nemen omdat er getwijfeld werd over zijn rijvaardigheid. De man kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.

Gestolen auto

AMERSFOORT De politie kreeg op dinsdagavond rond 22.30 uur de melding dat er een gestolen personenauto met daarin twee mannen zou rijden ter hoogte van de Hogeweg.

De politie traceerde het voertuig en kon de auto op de hoek Bisschopsweg-Johannes van Bist klemrijden. Hierop werden de verdachten een 22-jarige man uit Amersfoort en een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats - aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader verhoor.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 03-07-2002 '
Lees ook