Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-08-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.15 uur

Inbrekers aangehouden

AMERSFOORT De politie hield zaterdag rond 03.45 uur twee mannen aan die worden verdacht van inbraak in een pand aan de Noordewierweg.

Een getuige had gezien dat mannen rond 03.15 uur inbraken in het pand en kon een goed signalement van de mannen geven. De twee waren er op een fiets vandoor gegaan.

De politie zocht in de buurt van de inbraak naar de mannen en kwam op de Soesterweg twee mannen op de fiets tegen.

Omdat het signalement klopte, werden deze twee mannen, een 25-jarige Amersfoorter en een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. Bij fouillering werd geld aangetroffen dat vermoedelijk deel uitmaakte van de buit van de inbraak. De politie heeft de zaak in onderzoek; de mannen zitten nog vast en worden dinsdag voorgeleid voor de officier van justitie.

Brommobiel testen op maximumsnelheid?

AMERSFOORT De politie werd zaterdagmiddag rond 17.15 uur naar de Hogeweg gestuurd waar zojuist een brommobiel van de snelweg af kwam. De bestuurder, een 71-jarige Amersfoorter, verklaarde de brommobiel net nieuw te hebben. Voor hij er erg in had, reed hij op de rijksweg A28. Daar werd hij gewaarschuwd door het overige verkeer. Bij de volgende afslag verliet hij de snelweg en kwam de politie tegen. De man kwam er met een waarschuwing vanaf.

Te veel op

LEUSDEN Een 35-jarige automobilist uit Leusden raakte zondagmorgen rond 02.15 uur zijn rijbewijs kwijt. Hij werd op de Asschatterweg gecontroleerd op alcoholgebruik en blies 1,55 promille. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren.

Drie gewonden na aanrijding

AMERSFOORT Bij een aanrijding tussen een bestelbus en een personenauto op de Stichtse rotonde raakten zaterdagmorgen rond 08.30 uur drie mensen gewond. Een 35-jarige Amersfoorter keek op de kruising wel naar links maar te laat naar rechts en reed tegen de auto, bestuurd door een 47-jarige plaatsgenote. De vrouw en twee inzittenden (geen gegevens bekend) zijn naar het ziekenhuis gebracht. De autos raakten flink beschadigd.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 04-08-2002 '
Lees ook