Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-03-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.15 uur

Vernieler aangehouden

AMERSFOORT- Op dinsdagochtend werd een man aangehouden nadat hij beeldschermen had vernield bij het gemeentehuis. Omstreeks 09.00 uur kwam een 37-jarige man uit Amersfoort het gemeentehuis binnen. De man ging hier een discussie aan met een medewerker, werd boos en vernielde vervolgens twee computerschermen. De politie werd gewaarschuwd en de man werd kort na de vernielingen aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Scootercontrole

LEUSDEN- Op dinsdagochtend werd van 07.30 tot 09.30 uur een scootercontrole gehouden op de Asschatterweg. Deze controle werd gehouden omdat de politie van de verkeersbrigadiers veel klachten had gekregen over het rijgedrag van (brom)scooters.

In totaal werden 33 bromfietsen gecontroleerd en werden 35 bekeuringen uitgeschreven voor oa. te groot vermogen, overschrijden geluidsniveau, niet tonen verzekeringsbewijs en het niet hebben van een bromfietscertificaat. In totaal werden 3 uitlaten gedemonteerd en deed een bromfietseigenaar afstand van zijn bromfiets.

Bus tegen man

AMERSFOORT- Op dinsdagavond vond er een aanrijding plaats tussen een voetganger en bus. Omstreeks 17.00 uur stak een 55-jarige voetganger uit Amsterdam de busbaan over (niet bij het VOP). Een buschauffeur had dit kennelijk niet gezien en reed tegen de man aan. De Amersfoorter werd met hoofdletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Bewusteloos naast fiets

LEUSDEN- Op dinsdagochtend vond er een ongeval plaats waarbij een fietser gewond raakte.

Omstreeks 18.05 hoorde buurtbewoners aan Tiendvrij een harde klap. Ze gingen poolshoogte nemen en zagen een 16-jarige jongen uit Leusden bewusteloos op de grond liggen naast zijn fiets. De politie en ambulance werden gewaarschuwd en de jongens werd bij kennis en met aangezichtsletsel vervoerd naar het ziekenhuis. De voorvork van de fiets was gebroken en vermoedelijk is de jongen komen te vallen doordat de tas, welke aan het stuur hing, tussen de spaken was gekomen.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 05-03-2003 '
Lees ook