Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-07-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.10 uur

Schoenen geruild

AMERSFOORT Donderdagmiddag heeft de politie een 14-jarig meisje uit Leusden aangehouden wegens diefstal uit een winkel aan de Langestraat.

Het meisje had bij een schoenenzaak haar oude schoenen voor nieuwe omgeruild en wilde daarmee de winkel verlaten zonder te betalen. Hierdoor ging het alarm af en werd ze aangehouden.

Aanhouding belediging

LEUSDEN Donderdagmiddag omstreeks 16.00 uur heeft de politie een 50-jarige man afkomstig uit Achterveld aangehouden wegens belediging van drie agenten.

De agenten waren bezig met het bekeuren van enkele fietsers voor het fietsen in een voetgangersgebied. De man zat op een terras en vond het nodig zich met de bekeuring te bemoeien. Op verzoek van de agenten ging de man uiteindelijk weg maar bij het vertrek stak hij provocerend zijn middelvinger op. Hij is hiervoor aangehouden en heeft een boete gekregen.

Aanrijding onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 juli heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Ringweg Randenbroek.

Een 38-jarige man uit Amersfoort reed over de Schuilenbergerweg in de richting van het Euterpeplein en ging de kruising met de Ringweg Randenbroek op. Hier reed een 29-jarige vrouw uit Hilversum in de richting van de Hogeweg. De Amersfoorter reed tegen de achterkant van de auto die vervolgens tegen een lichtmast tot stilstand kwam. De Amersfoorter rook naar alcohol en na de blaastest bleek hij 0,8 promille in zijn bloed te hebben.

Ongeval op fietspad

AMERSFOORT Op donderdagmiddag heeft rond 16.30 uur een frontale botsing plaatsgevonden op een fietspad bij de Groene Zoom tussen een 15-jarig meisje uit Amersfoort op een fiets en een 16-jarige jongen uit Leusden op een bromfiets.

Het meisje sloeg linksaf richting Amersfoort, maar verleende geen voorrang aan de jongen op de bromfiets. Vervolgens ontstond de aanrijding waarbij beiden ten val kwamen. Zowel het meisje als de jongen liepen diverse schaafwonden op en een pijnlijk gelaat. Beiden zijn per ambulance naar de Lichtenberg gebracht voor controle.

Zowel de fiets als de bromfiets raakten zwaar beschadigd door de aanrijding.

Man met stoeptegel geslagen
AMERSFOORT In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een 17-jarige jongen en een 19-jarige en 21-jarige man aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 18-jarige man uit Made.

De politie kreeg de melding dat er een vechtpartij gaande was nabij het Centraal Station. De politie ging met diverse voertuigen naar deze plek toe en troffen een groep mensen. De 18-jarige man uit Made van deze groep had een zware hoofdwond en verklaarde met een stoeptegel op zijn hoofd te zijn geslagen door een andere groep. Deze tegel werd nabij het station teruggevonden.

Op grond van de gegevens signalementen door diverse getuigen zagen de agenten de verdachten lopen. Hierop werd dit trio afkomstig uit Amersfoort en Hoevelaken aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader verhoor.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 05-07-2002 '
Lees ook