Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-07-2002 Persberichten district Eemland zuid, 12.00 uur

Fietsers in winkelcentrum Emiclaer aangepakt

AMERSFOORT Vrijdagmiddag hield de politie een controle in Winkelcentrum Emiclaer.

Tijdens de surveillance tussen 16.30 en 18.00 uur heeft de politie tien fietsers bekeurd voor het fietsen in het voetgangersgebied. Verder ontving een bromfietser een bekeuring voor het rijden zonder helm en zijn vier bonnen geschreven voor foutief parkeren.

Minderjarige op gestolen brommer gepakt

AMERSFOORT Vrijdagavond heeft de politie een tweetal gestolen brommers in beslag genomen.

Omstreeks 20.35 zagen twee agenten een 12-jarige inwoner uit Amersfoort zonder helm op een bromfiets rijden die later bleek ook niet verzekerd te zijn. De bromfiets stond verder gesignaleerd voor diefstal. Bij de woning van de jongen bleek nog een tweede gestolen bromfiets te staan. Hij ontving hiervoor drie bekeuringen en de diefstal heeft de politie in onderzoek.

Politie bekeurt diverse verkeersovertredingen

WOUDENBERG Vrijdagmiddag en avond heeft de politie op diverse locaties in Woudenberg verkeerscontroles gehouden.

Tussen 15.00 en 22.30 uur is gecontroleerd op de Zeisterweg, Stationsweg Oost, Maarsbergseweg en Geeresteinselaan. Tijdens de controle werd gebruik gemaakt van de lasergun. In totaal werden 31 bekeuringen geschreven voor rijden onder invloed, negeren rood licht, verkeerd passeren van een vluchtheuvel, snelheidsoverschrijding, niet dragen van gordels (voorin en achterin), onterecht voeren van mistlicht, gebruiken van verdrijvingvak en fietsen op voetgangersgebied. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 115 km/u waar 80 km/u is toegestaan.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 06-07-2002 '
Lees ook