Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-06-2002 Persberichten district Eemland zuid, 12.20 uur

Man wil niet worden aangehouden

AMERSFOORT Een 48-jarige Amersfoorter probeerde vrijdagavond rond 21.00 uur te ontkomen aan zijn aanhouding. Hij bedreigde de politie met een mes maar kon toch worden aangehouden.

De man vond wellicht de snelheid van een op de Plataanstraat rijdende politieauto niet hoog genoeg. Hij kleefde aan de auto en schreeuwde uit het open raam. Vervolgens zette hij zijn auto op de stoep voor een woning aan de Lijsterbesstraat. De agenten spraken hem aan, waarop de man schreeuwde en schold. De man ontkwam aan zijn aanhouding door de woning binnen te gaan. Met een keukenmes bedreigde hij uit een raam de agenten. Met een machtiging gingen agenten de woning binnen en hielden de man aan. Het mes werd inbeslaggenomen. De man zit nog vast.

Auto over de kop

AMERSFOORT Op de Radiumweg sloeg zaterdagmorgen tegen 02.30 uur een auto over de kop. De drie inzittenden liepen lichte verwondingen op en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Drie inwoners van Amersfoort, twee van achttien en een van negentien jaar, reden met een auto over de Radiumweg in hun woonplaats. De drie jongemannen verklaarden te zijn afgesneden door een auto, waardoor de bestuurder van de weg raakte. De auto is total loss. De bestuurder, de negentienjarige, was niet onder invloed van alcohol. Door de aanrijding werden hekken, bomen en struiken beschadigd.

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT Twee vrouwen uit Amersfoort, 26 en 27 jaar oud, zijn vrijdagmiddag kort na 14.00 uur aangehouden. Zij hadden voor ruim 400 euro goederen uit verschillende winkels in het centrum van Amersfoort gestolen.

De beide dames werden in een winkel aan de Varkensmarkt gesnapt. Al snel kwamen niet-betaalde goederen uit andere winkels uit de tassen. Beide dames moeten zich voor de rechter verantwoorden.

Telefoondief aangehouden

AMERSFOORT Op aanwijzingen van een getuige hield de politie vrijdagmorgen tegen 12.00 uur een man aan die wordt verdacht van diefstal van een mobiele telefoon.

De man, een 26-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, had de mobiele telefoon gestolen uit een vrachtwagen waarvan de bestuurder op de Violenstraat aan het lossen was. Dit werd echter gezien door een getuige. Een winkelmedewerker die op de man af liep werd door hem geslagen; de politie kon de man kort daarop aanhouden. De telefoon werd in de omgeving gevonden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 08-06-2002 '
Lees ook