Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-07-2002 Persberichten district Eemland zuid,09.50 uur

Rijden onder invloed

LEUSDEN- Op maandagochtend werd een 29-jarige vrouw uit Barneveld aangehouden omdat ze onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Omstreeks 00.05 uur zagen agenten de vrouw rijden op de Burgemeester de Beaufortweg en controleerde haar. Onderzoek wees uit dat de vrouw had gedronken en op het bureau blies ze 1.10 promille. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Motorrijder onderuit

AMERSFOORT- Op zondagavond raakte een motorrijder gewond na een val van zijn motorfiets. Omstreeks 18.30 uur reed de man de Rijksweg A1 af om vervolgens de Rijksweg A28 op te rijden. In de bocht reed de man tegen een auto aan en kwam ten val. De motor gleed vervolgens 15 meter door en de 31-jarige bestuurder uit Putten raakte gewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Bij de bestuurder werd alcohol geroken maar hij weigerde een alcoholtest te ondergaan. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Bij weigering van een alcoholtest zal altijd de hoogst mogelijke straf worden gegeven en het rijbewijs zal worden ingenomen.

Boete na belediging

AMERSFOORT- Op zondagavond werd een 25-jarige man aangehouden wegens belediging van agenten. Omstreeks 17.55 uur waren agenten bezig een man te bekeuren omdat hij zonder rijbewijs reed. Een 25-jarige man uit Amersfoort reed langs de agenten aan de Ringweg Randenbroek. De man claxonneerde, stak zijn middelvinger op en reed door. Door andere agenten kon de man in de omgeving worden aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt ter zake belediging.

Vernielers aangehouden

LEUSDEN- Op zondagmiddag werden twee jongens aangehouden nadat ze vernielingen hadden gepleegd bij een bedrijf. Omstreeks 14.00 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens rondliepen bij een bedrijf aan de Bedrijfsweg. De jongens hadden een aantal lampen vernield en werden aangehouden. De jongens zullen via bureau HALT een alternatieve straf krijgen.

Meisje aangereden AMERSFOORT- Op zondagmiddag werd een meisje aangereden door een bromfiets. Omstreeks 15.40 uur liep het 3-jarige meisje uit Leusden met haar ouders op de Utrechtsestraat. Het meisje stak de weg over en schrok van een bromfietser die hier kwam aanrijden. De bromfietsbestuurder, 22-jaar uit Amersfoort, kon een aanrijding niet meer voorkomen en reed het meisje aan. Door de aanrijding raakte het meisje gewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Hier werd o.a een hersenschudding geconstateerd.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 08-07-2002 '
Lees ook