Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-06-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.15 uur

Bromfietser vlucht

AMERSFOORT- Op zondagmiddag vond er omstreeks 14.50 uur een aanrijding plaats waarbij een bromfietser uit Amersfoort (leeftijd onb.) het hazenpad nam.

De bromfietser reed samen met een 16-jarige vriend over de Kleine Koppel. Ter hoogte van de Geldersestraat verleende de bromfietser geen voorrang aan een 29-jarige automobilist uit Amersfoort. De bromfietser uit Amersfoort kwam ten val, stond weer op en rende hard weg.

De 16-jarige jongen werd door de bestuurder vastgehouden. De politie werd gewaarschuwd en kon na kort onderzoek de gevluchte bromfietser achterhalen. Hij vertelde dat hij was geschrokken en daarom was gevlucht. De bromfiets bleek niet te zijn verzekerd.

Aanrijding bromfiets/auto

AMERSFOORT- Op zondagavond vond er een ongeval plaats waarbij een bromfietser gewond raakte. Omstreeks 19.10 uur reed een 57-jarige bromfietser uit Amersfoort over de kruising Holkerweg met de Grimbeerstraat. Een 34-jarige automobiliste uit Amersfoort gaf de man geen voorrang en een aanrijding ontstond. De bromfietser raakte gewond en werd met enkele kneuzingen vervoerd naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op maandagochtend werd een 27-jarige automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. Omstreeks 02.50 uur zagen agenten de man uit Barneveld rijden over de Hogeweg en controleerden hem. Onderzoek wees uit dat hij had gedronken. Op het bureau blies hij 1.10 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Mannen tonen vuurwapen

AMERSFOORT- Op zondagavond werden vijf mannen aangehouden nadat ze een vuurwapen hadden getoond.

Een getuige zag omstreeks 19.20 uur een auto rijden op de Appelmarkt en een inzittende in de auto een vuurwapen in zijn hand hield. De politie werd gewaarschuwd en ging op zoek naar de auto. Op de Stadsring zagen de agenten de auto rijden en de inzittenden, in de leeftijd van 20, 22, 23, 24 en 28 jaar afkomstig uit Amersfoort en Leusden, werden aangehouden.

In de auto werd een niet van echt te onderscheiden nepvuurwapen aangetroffen. In de auto werden tevens 47 XTC pillen in de auto aangetroffen. De mannen zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 10-06-2002 '
Lees ook