Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-03-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.25 uur

Getuigenoproep

WOUDENBERG De politie is op zoek naar getuige(n) van een aanrijding tussen een automobilist en een fietster op Laanzicht.

Omstreeks 13.45 uur fietste een 18-jarige vrouw uit Woudenberg over de Laanzicht. Op een gegeven moment kwam er een personenauto achter de vrouw rijden. De bestuurder bleef dicht achter de vrouw rijden. Plotseling ging de bestuurder harder rijden en botste opzettelijk tegen de fiets van de vrouw aan. Hierdoor kwam de zij ten val en raakte met haar hoofd de stoeprand.

De automobilist reed met hoge snelheid door in de richting van de Maarsbergseweg. Het slachtoffer verklaarde dat het een donkerkleurige stationwagen betrof. De auto werd bestuurd door een man in donkere kleding. De politie is op zoek naar getuige(n) die informatie hebben met betrekking tot deze aanrijding. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Eemland zuid, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

AMERSFOORT Maandagmiddag vond op de Hogeweg een aanrijding plaats waarbij drie autos betrokken waren en één gewonde viel.

Een 62-jarige bestuurder uit Amersfoort stond omstreeks 12.15 uur op de Hogeweg te wachten voor het rode verkeerslicht. Achter hem stond een 34-jarige automobilist uit Zeewolde met een passagier (gegevens onbekend) te wachten. Een 39-jarige vrachtwagenchauffeur had te laat in de gaten dat de twee autos stonden te wachten en reed tegen de achterkant van de 34-ajrige bestuurder aan. Deze schoot op zijn beurt door tegen de auto van de 62-jarige man.

In de auto van de 34-jarige bestuurder zat een passagier die gewond raakte aan zijn nek. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis. Verder vielen er geen gewonden.

Hennepkwekerij aangetroffen

HOOGLANDERVEEN Tijdens een controle door de afdeling milieu werd maandagmorgen bij een woning aan de Buitenveldseweg een hennepkwekerij aangetroffen.

Politiemensen van de afdeling milieu controleerden in het kader van de vogelpest bij de woning of er pluimvee buiten liep. Eenmaal bij de woning roken de politiemensen een sterke weedlucht. Na meerdere malen aanbellen, deed de 46-jarige bewoner open en liet na aandringen de agenten binnen. In de kelder van de woning werden een kleine 100 planten aangetroffen die kort geleden geoogst waren. In een voormalige slaapkamer trof de politie 100 hennepplanten aan die oogstrijp waren. De bewoner werd aangehouden en de planten plus apparatuur werden in beslag genomen. Opmerkelijk was dat de bewoner de stroom niet illegaal aftapte. Na verhoor kon de man met een proces-verbaal naar huis.

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT - Maandagmiddag heeft de politie een man aangehouden voor het stelen van kleding.

Beveiliging van een winkel aan de Utrechtsestraat zag omstreeks 16.35 uur een man kleding in een tas stoppen en vervolgens zonder af te rekenen de winkel uitlopen. De beveiliging sprak de verdachte buiten de winkel aan en vroeg hem mee te lopen. De 38-jarige verdachte uit Amersfoort wilde dit niet en probeerde met schoppen en slaan weg te komen. De beveiligingsman kon met behulp van een voorbijganger de verdachte onder controle krijgen en hem overdragen aan de inmiddels gearriveerde politie.

De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat in de tas nog een aantal kledingstukken zaten die de man in andere winkels had gestolen.

Straatroof
AMERSFOORT Maandagmiddag vond op de Hogeweg een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 52-jarige vrouw uit Amersfoort fietste omstreeks 16.45 uur vanaf de Operaweg naar de Hogeweg. Vervolgens fietste de vrouw vanaf de Hogeweg over de Verbindingsweg naar de Zwaluwenstraat. Op de Verbindingsweg kwam plotseling een scooter met twee opzittenden naast haar rijden. De passagier trok met fors geweld de tas van het slachtoffer haar schouder. Omdat de vrouw niet direct los wilde laten, voerde de bestuurder de snelheid van zijn scooter op.

Uiteindelijk zag de vrouw geen kans meer de tas vast te houden en kwam met haar fiets ten val. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Eemland zuid, tel.: 0900 88 44.

Man gestoken
LEUSDEN Maandagmorgen werd op de Larikslaan een man naar aanleiding van een ruzie in zijn gezicht gestoken.

Omstreeks 07.45 uur kreeg de politie een melding dat een man in zijn gezicht gestoken was. Ter plaats trof de politie een 44-jarige man uit Leusden aan. De man had een steekwond in het gelaat. De verdachte zou zich nog in de buurt ophouden. De politie zette het gebied af en startte een onderzoek. Na enige tijd kwam de verdachte aanlopen. Agenten sommeerde de man te blijven staan. De man negeerde de agenten en wilde gewoon doorlopen. Nadat gedreigd was met peperspray gaf de 33-jarige verdachte uit Leusden zich over en kon de politie de man aanhouden. De politie onderzoekt nog de aanleiding van de steekpartij.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 11-03-2003 '
Lees ook