Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-05-2002 Persberichten district Eemland zuid, 11.30 uur

Motorrijder tegen boom

ACHTERVELD Vrijdagochtend is rond 06.00 uur een 32-jarige motorrijder uit Zwartebroek om onbekende reden uit de bocht gevlogen op de Asschatterweg. De man botste vervolgens met zijn motor tegen een boom.

De man was na het ongeval aanspreekbaar maar is wel met pijnklachten aan het bekken per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis De Lichtenberg. Zijn motor was total-loss.

Verdachte gewapende overval aangehouden

AMERSFOORT Op vrijdagmiddag heeft rond het middaguur een gewapende overval plaatsgevonden bij een winkel aan de Amersfoortsestraat. Dankzij een alerte klant kon kort na de overval een 20-jarige verdachte uit Amersfoort op het Ysvogelpad worden aangehouden.

De verdachte kwam die middag de winkel binnen en bedreigde een personeelslid met een vuurwapen gelijkend voorwerp. Deze bedacht zich geen moment en vluchtte de winkel uit. Daarop ging de verdachte ervandoor. Een alerte klant - een vrijwilliger bij de politie - zag de verdachte uit de winkel wegvluchten, hoorde een luid klinkend overvalalarm en ging achter de verdachte aan.

De klant gaf tijdens de achtervolging het signalement en de vluchtroute van de verdachte door aan de toesnellende politie. Op het Ysvogelpad werd de verdachte uiteindelijk aangehouden door de politie en geboeid overgebracht naar het bureau. Tijdens de fouillering werd een nepvuurwapen aangetroffen. De man is in verzekering gesteld.

Oproep getuigen beroving op de Wiekslag

AMERSFOORT Op vrijdagochtend heeft een 20-jarige man uit Hoevelaken aangifte gedaan van een beroving van zijn portemonnee bij een portiek van een flat aan de Wiekslag. De man was in gezelschap van een vriend op donderdagavond 9 mei rond 23.30 uur van zijn fiets afgestapt bij de portiek. Dit is de portiek van de eerste flat vanaf de richting van het centrum.

Plots zag het slachtoffer een man over de Wiekslag en vanaf de Lageweg hun richting opkomen lopen. Deze man bedreigde de 20-jarige man en de vriend, die op dat moment in de portiek stonden, met een vuurwapen gelijkend voorwerp. Daarop voegde een andere man met eveneens een vuurwapen zich bij de andere berover. De berovers eisten geld en nadat ze dit van de 20-jarige man hadden gekregen gingen zij er te voet in de richting van de Randwijcklaan vandoor.

Signalement dader 1:
Man tussen de 18 en 22 jaar, tussen de 1.70 1.80 lang, normaal postuur en Zuid Europees uiterlijk. De man droeg tijdens de overval een trui met capuchon op het hoofd.

Signalement dader 2:
Man tussen de 20 en 25 jaar, 1,75 1.85 cm lang, normaal postuur, smal gezicht en Zuid Europees uiterlijk. Tijdens de overval droeg deze man een trui met capuchon op het hoofd.

De politie zoekt getuigen van de beroving of personen die meer informatie hebben over de overval of daders. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de politie in Amersfoort, tel. 0900-8844.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 11-05-2002 '
Lees ook