Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-07-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.00 uur, update

Verkeerscontroles

AMERSFOORT- Op woensdagochtend vond er een verkeerscontrole plaats op de Boldershof. In totaal kregen 4 automobilisten een bekeuring omdat ze de geslotenverklarig negeerden. Op de Vlasakkerweg kregen 17 automobilisten woensdagmiddag een bekeuring omdat ze de gesloten verklaring negeerden.

WOUDENBERG- Op woensdagmiddag vond een snelheidscontrole plaats tussen 13.30 tot 16.00 uur op de Stationsweg. In totaal passeerden hier 1785 voertuigen de controlepost en hiervan reden er 104 te hard. De hoogt gemeten snelheid bedroeg 77 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.

AMERSFOORT- Op woensdagavond werd een lastige man aangehouden omdat hij vrouwen lastig viel. Omstreeks 23.00 uur kreeg de politie verschillende meldingen binnen dat een man vrouwen lastig viel op de Graaf Hendriklaan. In de omgeving trof de politie de 30-jarige man uit Ermelo zwaar beschonken aan en hij werd aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Beroving

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd een vrouw beroofd van haar tas. De vrouw liep omstreeks 17.00 uur over de Undinestraat toen plotseling haar tas uit haar handen werd getrokken. De man, donkere huidskleur en gekleed in een driekwart groene jas en blauwe schoenen, rende vervolgens hard weg. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van Eemland zuid, 0900-8844.

Buschauffeur gewond na aanrijding

AMERSFOORT- Op woensdagavond raakte een buschauffeur gewond bij een aanrijding. Omstreeks 21.40 uur reed de 41-jarige buschauffeur uit Nijkerk over de Albert Schweitzersingel. Hier moest hij plotseling remmen voor een auto die voor hem de weg op reed. Doordat de man stevig moest remmen kreeg hij het stuur in zijn buik en werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Bij de aanrijding ontstond schade aan auto en bus.

Integrale Verkeerscontrole

AMERSFOORT - Woensdag 10 juli heeft de politie een integrale verkeerscontrole gehouden op de A1 bij parkeerplaats Neerduist.

Doel van de controle was een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid door repressief op te treden. Behalve verkeersgedrag, werd nadrukkelijk gecontroleerd op de verkeersveiligheid van de voertuigen zelf. Zeker in de vakantieperiode vormt de bevestiging en zwaarte van aanhangers een aandachtspunt. Daarnaast werd tijdens de controle ook gelet op het opsporen van misdrijven zoals diefstal van voertuigen en overtredingen van de milieuwet en opiumwet.

Aan de controle werkten ongeveer 100 mensen mee van verschillende organisaties. De controle had tevens ten doel om onderling kennis uit te wisselen en de samenwerking te bevorderen. De volgende organisaties en organisatieonderdelen werkten aan de controle mee: Koninklijke Marechaussee, KLPD, Inspectie Verkeer en Waterstaat (divisie vervoer), Regionale Verkeersdienst, Bureau Verkeer onder Controle, Douane, Centraal Bureau Motorvoertuigenbelasting, Rijksdienst voor het Wegverkeer, Bureau Autocriminaliteit, Nederlands Forensisch Instituut, Ministerie VROM, Vreemdelingendienst, Wegenwacht, 3VO en diverse onderdelen van het politiedistrict Eemland zuid.

De controle is gehouden tussen 13.00 en 22.00 uur. Tijdens de controle werd gewerkt met een zogeheten catch-ken: een videocamera die de kentekens van voertuigen leest en direct kan raadplegen of er iets met het voertuigen of kenteken mis is. In totaal zijn 9970 voertuigen door de camera gecontroleerd. Verder zijn ruim 1000 voertuigen van de snelweg naar de parkeerplaats gedirigeerd voor de controle. In totaal werden er ongeveer 250 verbalen geschreven voor het ontbreken van een gordel, het niet kunnen tonen van het rijbewijs, technische gebreken aan het voertuig en het oneigenlijk toepassen van mistlampen. Verder zijn twee gestolen autos in beslag genomen die van nieuwe kentekens waren voorzien, hadden twee vrachtwagens gezamenlijk een overschrijding van de belading met 15 ton en zijn 16 asielzoekers aangehouden voor het onbevoegd rijden indien zij geen status hebben en het ontbreken van de juiste papieren.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 11-07-2002 '
Lees ook