Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-06-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.20 uur

Agressieve automobilisten

AMERSFOORT- De politie hield dinsdagavond twee vrouwen uit Amersfoort aan voor belediging en mishandeling van agenten.

Omstreeks 21.10 uur zagen politiemensen een auto rijden op de Laan 1914, waarvan de inzittenden geen gordel droegen. Hierop gaven de agenten de bestuurster een stopteken, waaraan zijn voldeed. Terwijl de agenten een bekeuring uitschreven voor het niet dragen van de autogordel, vond een 40-jarige vrouw, die achterin zat, het nodig om de agenten uit te schelden en te beledigen. Hierop werd zij aangehouden. Bij haar aanhouding verzette de vrouw zich hevig, waarbij ze de agenten herhaaldelijk sloeg en schopte. De 20-jarige bestuurster van de auto gedroeg zich ook agressief tegenover de agenten, waarop zij werd aangehouden. De agenten kregen assistentie van collegas om de vrouwen onder controle te krijgen. Beiden werden op het bureau ingesloten voor verhoor.

Snelheidscontrole

AMERSFOORT- De politie hield dinsdagmiddag een snelheidscontrole op de Utrechtseweg.

Van 16.30 uur tot 17.45 uur schreef de politie 21 bekeuringen uit voor snelheidsovertredingen. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan. Twee bestuurders hadden niet de juiste papieren bij zich, waarvoor zij een bekeuring kregen.

Onverzekerde bromfietser

AMERSFOORT- De politie hield dinsdagmiddag een 16-jarige jongen uit Hoogland aan omdat hij onverzekerd rondreed op zijn bromfiets.

Omstreeks 15.30 uur zagen politiemensen de jongen rijden op zijn bromfiets, die niet voorzien was van een verzekeringsplaatje. De agenten gaven hem hierop een stopteken, die de jongen negeerde. Na een korte achtervolging hield de politie de jongen staande op de Mozartweg. Hij bleek geen verzekering, geen bromfietscertificaat en geen legitimatie bij zich te hebben. Hierop werd de jongen aangehouden en zijn bromfiets werd in beslag genomen. De jongen kreeg op het bureau een bekeuring.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT- Dinsdag 11 juni hield de politie een verkeerscontrole op verschillende locaties in Amersfoort.

Op de Albert Schweitzersingel werden 5 bekeuringen uitgeschreven voor snelheidsovertredingen. De hoogst gemeten snelheid was 66 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan. Ook werden 4 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel.

Op de Laan naar Emiclair werden 6 bekeuringen uitgeschreven. De bestuurder met de meeste haast reed 63 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan. Er werden 14 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel.

O de Zielhorsterweg moest de politie 4 personen bekeuringen omdat zij te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/u, terwijl ook hier 50 km/u is toegestaan. 2 bestuurders kregen een bekeuring omdat zij geen gordel droegen.

Illegale plakkers
AMERSFOORT- Dinsdagmiddag werden twee mannen aangehouden omdat zij illegaal posters plakten.

De politie kreeg om 12.15 uur de melding dat twee mannen illegaal aan het plakken waren op een meterkast bij de Stadsring, ter hoogte van de Molenstraat. De politie ging ter plaatse en toen de plakkers de politie aan zagen komen, renden ze weg. Na een korte achtervolging kon een 26-jarige man, woonplaats onbekend, worden aangehouden in een winkel aan de Hellestraat. Een 21-jarige man uit Leiden werd aangehouden bij een bank aan de Stadsring. Beiden kregen een bekeuring voor het illegaal plakken; de plakspullen werden in beslag genomen.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 12-06-2002 '
Lees ook