Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-07-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.10 uur

Verdachte straatroof aangehouden

AMERSFOORT Zondagavond werd een meisje op de Nieuweweg beroofd van haar tas.

Omstreeks 23.30 uur liep een 16-jarig meisje uit Amersfoort over de Nieuweweg. Op een gegeven moment werd het meisje gepasseerd door een auto, waar direct een man uitstapte en op het meisje afkwam. De man probeerde de tas van het meisje af te pakken. Omdat zij de tas vast hield brak het hengsel af waarop de verdachte er met de tas vandoor ging.

Een getuige zette op de fiets de achtervolging in. Een andere getuige belde intussen de politie die binnen een paar minuten ter plaatse was. Op de vlucht gooide de verdachte de tas weg. Getuigen hadden de verdachte zien lopen op De kamp. De politie kwam van twee kanten de straat inrijden en kon de 38-jarige verdachte uit Amersfoort aanhouden. Van de mogelijke tweede verdachte is de identiteit bij de politie bekend.

Snelheidscontrole

WOUDENBERG De politie heeft zondagmiddag op de Stationsweg oost een snelheidscontrole uitgevoerd.

In totaal werden 1732 voertuigen gecontroleerd. Voor 171 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u.

Inbreker aangehouden

AMERSFOORT In de nacht van zondag 14 op maandag 15 juli heeft de politie een man aangehouden op verdenking van een bedrijfsinbraak.

Omstreeks 01.45 uur kreeg de politie de melding dat er ingebroken zou worden bij een bedrijf aan de Heiligenbergerweg. Ter plaatsen trof de politie aan de voorzijde van het bedrijf een ingeslagen ruit aan. Aan de achterzijde hoorde de agenten een scooter starten. De bestuurder kwam in de richting van de agenten rijden en kreeg een stopteken.

De 19-jarige scooterbestuurder uit Amersfoort werd door de agenten aangehouden op verdenking van inbraak in het bedrijf.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 15-07-2002 '
Lees ook