Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-05-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.00 uur

Vrouw op snorfiets ten val

AMERSFOORT Donderdagochtend is een 48-jarige vrouw uit Amersfoort ten val gekomen door een aanrijding met een personenauto.

De bestuurder van de auto, een 54-jarige man uit Amersfoort, wilde omstreeks 09.00 uur op De Ganskuijl vanuit stilstand de weg oprijden. Vanwege een busje dat aan het lossen was, had de man weinig zicht en terwijl de man naar de ene kant van de weg keek, kwam vanuit de andere kant de vrouw op een snorfiets aanrijden. De man merkte haar te laat op en kon niet voorkomen dat zij elkaar raakten. De vrouw kwam ten val en is met last aan haar heupen en knie naar het ziekenhuis Lichtenberg overgebracht.

Jongen aangereden

LEUSDEN Donderdagmiddag is een 12-jarige jongen uit Leusden aangereden en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurder van een personenauto, een 39-jarige man uit Leusden reed over de Berkelwijk in de richting van de Middenweg. Ter hoogte van de kruising met de Mierickewijk kwam de jongen vanaf het voetpad aanfietsen en zag de bestuurder hem over het hoofd. De jongen raakte vervolgens tegen de motorkap en kwam met zijn hoofd tegen de voorruit. In het ziekenhuis bleek hij een hersenschudding en een gebroken sleutelbeen te hebben opgelopen.

Aanrijding motor

AMERSFOORT Donderdagavond is op de Hogeweg een motorrijder ten val gekomen na een aanrijding met een personenauto. De motorrijder is met letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Omstreeks 19.10 kreeg de politie de melding binnen. Op de Hogeweg bleek dat een 19-jarige bestuurder uit Scherpenzeel in een personenauto links wilde voorsorteren. Terwijl hij dit deed, haalde een 46-jarige motorrijder uit Hoevelaken de man in. De personenauto kon de motor niet meer ontwijken die daardoor ten val kwam. De motorrijder is met klachten aan nek en rib door de ambulance meegenomen. Bij het opvragen van het kenteken van de motor bleek deze niet verzekerd te zijn.

Zoekactie vermiste man

AMERSFOORT Donderdagavond heeft de politie een zoekactie gehouden naar een 21-jarige man die vanuit een psychiatrische ziekhuis is vermist.

Omstreeks 22.00 kreeg de politie de melding binnen dat de man in verwarde toestand sinds woensdag 15 mei uit het psychiatrisch ziekenhuis is vermist. Gezien de suïcidale neigingen van de man, heeft de politie tot 03.00 uur een zoekactie opgezet. Hierbij zijn 11 agenten, twee hondengeleiders en een helikopter van het KLPD ingezet. De actie heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. De politie zet vrijdag 17 mei haar zoekacties voort. Het signalement van de man luidt als volgt: blanke huidskleur, 1.82 meter, donkerbruin kort haar, opvallend litteken in zijn nek van 10 cm lang. Hij droeg een crèmekleurig kort jack met rode binnenzijde, een lichte trui met daaronder een wit t-shirt, blauwe spijkerbroek en lichtpaarse sportschoenen. Mochten mensen de man herkennen, dan worden zij verzocht contact op te nemen met het politiedistrict Eemland zuid via telefoonnummer 0900 8844.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 17-05-2002 '
Lees ook