Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-03-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.10 uur

Oplettende buurman

AMERSFOORT In de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 maart wist een buurtbewoner een inbraak te voorkomen.

Rond 00.45 uur hoorde een bewoner van de Van Sytzamastraat een geluid. Het geluid kwam uit de poort tussen de Van Sytzamastraat en de Heiligenbergerweg. De bewoner besloot poolshoogte te gaan nemen en zag daarbij dat twee mannen aan het rommelen waren bij de achterdeur van een bedrijf. De getuige rende naar de verdachten toe, die het daarop op een lopen zetten. Daarbij lieten zij een fiets en een bril achter.

De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in de omgeving in, maar de twee verdachten werden niet meer aangetroffen. Dankzij de oplettendheid van de buurman werd een inbraak voorkomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Winkeldief

LEUSDEN Op maandag 17 maart werd een man op winkeldiefstal betrapt.

Rond 19.00 uur zag een personeelslid van een winkel aan t Plein dat een klant meerdere levensmiddelen uit de schappen pakte en een gedeelte daarvan in zijn mandje legde, maar ook een gedeelte onder zijn jas stopte. Bij de kassa rekende hij alleen de spullen in het mandje af. Na het passeren van de kassa werd hij door winkelpersoneel staande gehouden.

De verdachte, een 34-jarige man uit Leusden, werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Hij werd na verhoor aan het eind van de avond heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Voetgangers aangereden

LEUSDEN Op maandag 17 maart raakten twee voetgangers gewond toen zij door een fietser werden aangereden.

Rond 17.20 uur liepen een 70-jarige vrouw en een 73-jarige man, beiden uit Leusden, over het fietspad van de Noorderinslag, komende uit de richting van de Heiligenbergerweg en gaande in de richting van Groenhouten Noord. Een 17-jarige fietser uit Leusden reed achter hen over hetzelfde fietspad en in dezelfde richting. Doordat de fietser achterom keek, zag hij de voetgangers niet lopen en fietste tegen hen op. De voetgangers kwamen ten val.

De vrouw liep daarbij letsel aan haar gezicht en de man letsel aan zijn enkel op. Beiden werden voor behandeling per ambulance naar het Meanderziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Verkeerscontroles

AMERSFOORT / WOUDENBERG De politie heeft op maandag 17 maart op de Laan van Emiclaer in Amersfoort en de Maarsbergseweg in Woudenberg verkeerscontroles gehouden.

De controle in Amersfoort vond tussen 13.15 uur en 14.15 uur plaats. 23 Bestuurders werden bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van de autogordel en een bromfietser kreeg een bekeuring omdat hij zijn helm niet op had.

Bij de controle in Woudenberg tussen 14.35 uur en 15.30 uur werden acht bestuurders bekeurd omdat zij hun gordel niet omhadden en drie omdat zij niet handenvrij belden.

Pinruzie
AMERSFOORT Op maandag 17 maart ging het inbraakalarm van een pinautomaat af. Het apparaat bleek echter niet te worden leeggehaald, maar te worden bijgevuld.

Bij een beveiligingsmaatschappij kwam rond 12.45 uur de inbraakalarm binnen van een pinautomaat. Een medewerker van de maatschappij ging ter plaatse en trof daarbij twee mannen in de bijvulruimte van de pinautomaat aan. Zij waren de automaat aan het bijvullen. De beide mannen konden zich echter niet legitimeren en zeiden van een geldtransportbedrijf te zijn. Er ontstond een verhitte discussie tussen de beveiliger en de twee mannen, waarop de politie werd gewaarschuwd.

De politiemensen constateerden ook dat de beide mannen geen legitimatie bij zich hadden en niet echt duidelijk herkenbaar waren als geldtransporteurs. Door de politie werd navraag gedaan bij het geldtransportbedrijf en de mannen bleken daar inderdaad werkzaam te zijn en in hun opdracht te werken. Het is beide geldtransporteurs duidelijk gemaakt dat zij zich te allen tijden dienen te kunnen legitimeren als medewerkers van het geldtransportbedrijf.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 18-03-2003 '
Lees ook