Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-05-2002 Persberichten district Eemland zuid, 11.30 uur

Aanrijding Amersfoortsestraat

AMERSFOORT Vrijdagochtend heeft een ongeval plaatsgevonden tussen een personenauto en een fietser waardoor deze laatste naar het ziekenhuis moest worden overgebracht.

Omstreeks 07.30 uur kreeg de politie de melding binnen. Toen zij op de plaats van het ongeval aankwam, lag een 54-jarige man uit Amersfoort op de grond. De man was op de fiets vanuit Amersfoort in de richting van Hoevelaken gereden. Een 56-jarige man uit Huizen reed de afrit van de A1 af en dacht dat de weg vrij was. Dit bleek niet het geval, waardoor de Amersfoorter tegen de auto opreed. Hij werd met een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis gebracht.

Aanrijding keerkring

AMERSFOORT Vrijdagmiddag is een 58-jarige fietser uit Amersfoort aangereden door een personenauto.

De bestuurder van de auto, een 45-jarige man uit Amersfoort, reed over de Keerkring en wilde de Hooglandseweg-Noord oprijden. Hij zag hierbij de fietser over het hoofd die over de Hooglandseweg reed en rechtdoor de Keerkring over wilde steken. De fietser kwam daardoor op de motorkap terecht en viel op de grond. De fietser is met klachten aan zijn schouder door de ambulance naar het Lichtenberg ziekenhuis gebracht.

Personenauto rijdt motor aan

AMERSFOORT Vrijdagmiddag is een 24-jarige motorrijder uit Amersfoort aangereden op de Sara Burgerhartsingel door een 32-jarige autobestuurder uit Amersfoort.

Om 17.06 kreeg de politie de melding binnen en bij aankomst op de plaats van het ongeval was de ambulance reeds gearriveerd. De bestuurder van de personenauto bleek over de ventweg te hebben gereden en wilde op de T-kruising linksaf de Sara Burgerhartsingel oprijden in de richting van Holkerweg. Hierbij zag hij de motorrijder die over de Sara Burgerhartsingel te laat waardoor deze ten val kwam. De motorrijder is wel bij kennis en is naar het ziekenhuis gebracht.

Motor te water

AMERSFOORT Vrijdagavond is een 27-jarige man uit Zeist op de Lockhorsterweg gevallen waardoor zijn motor in het water gleed. De man kwam omstreeks 22.00 uur vanuit de Arnhemseweg en keek voor hij bij een brug kwam, achterom. Toen hij weer voor zich keek waren de bocht en de brug al nabij. Hij kwam vervolgens tegen de stenen reling aan en kwam met motor en al in het water. De man kon zich hierna zelfstandig op de kant trekken en is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De motor is uit het water gehaald.

Controle scooterteam
AMERSFOORT Vrijdagmiddag heeft de politie een scootercontrole gehouden nabij het zwembad Liendert en het politiebureau op de Van Asch van Wijckstraat.

In totaal werden 90 bromfietsen en scooters gecontroleerd. Eén bestuurder weigerde zich te laten controleren. Na een korte achtervolging heeft de politieagent hem kunnen vastgrijpen. De jongen kwam hierbij ten val. In totaal werden 125 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het opvoeren van de brommer, ontbreken verzekeringsplaatjes, ontbreken van certificaten, leeftijd onder de 16 jaar, diverse gebreken en vier valse framenummers.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 18-05-2002 '
Lees ook