Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-06-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.15 uur

Spuiters aangehouden

WOUDENBERG- Op maandagmiddag werden twee mannen aangehouden nadat ze verf hadden gespoten op het viaduct.

Omstreeks 13.00 uur meldde een treinmachinist dat het duo graffiti aan spuiten was bij een viaduct gelegen aan de Laagerfseweg. De politie werd gewaarschuwd en een motoragent ging poolshoogte nemen. In de omgeving trof de agent twee fietsen aan en kort hierop werd het duo aangetroffen. Ze hadden al verschillende tekeningen gemaakt op het viaduct en werden aangehouden. Tegen de twee 18-jarige mannen uit Veenendaal is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

LEUSDEN- Op maandagmiddag werd omstreeks 14.00 uur een meisje aangehouden omdat ze goederen had gestolen uit een winkel. Winkelpersoneel zag dat het 14-jarig meisje uit Leusden een aantal goederen uit de winkel aan T Erf wegnam zonder deze af te rekenen. Het meisje werd aangehouden en de politie werd gewaarschuwd. Ze zal via het bureau HALT een alternatieve straf moeten ondergaan.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op maandagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol in een auto reed. Omstreeks 21.30 uur zagen agenten de 43-jarige automobilist rijden over de Graaf Adolflaan. De man werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij gedronken had. Op het bureau blies hij 1.55 promille. De man kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Munitie aangetroffen

AMERSFOORT- Op maandagochtend werd een hoeveelheid munitie uit een sloot gehaald gelegen aan De Graafdreef. Passanten zagen in het water enkele patronen liggen en waarschuwde de politie. In de sloot lagen ongeveer 300 patronen. Het EOC werd gewaarschuwd en haalde de patronen uit het water. Het is niet bekend van wie de patronen afkomstig zijn.

Snelheidscontrole
AMERSFOORT- Op maandagmiddag werd tussen 13.30 en 15.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Utrechtseweg. In totaal passeerden 1206 voertuigen de controlepost en hiervan reden er 7 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 kilometer per uur.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 18-06-2002 '
Lees ook