Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-02-2003 Persberichten district Eemland zuid, 10.30 uur

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft op donderdagmiddag twee verdachten van winkeldiefstal aangehouden Een 52-jarige man uit Amersfoort werd door personeel van een winkel aan de Hellestraat betrapt. Een andere man ging er vandoor. De verdachte werd overgenomen door de politie en er is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Op aanwijzing van het personeel werd een man op de Molenstraat aangehouden en geboeid naar de winkel gebracht. Deze man bleek vervolgens niet herkend te worden door medewerkers en daarop direct in vrijheid gesteld.

Later die middag werd uiteindelijk de tweede verdachte een 38-jarige Amersfoorter - aangehouden. Hij was door een ander politiekoppel aangehouden voor een andere gepleegde winkeldiefstal in Amersfoort. Inmiddels hadden de andere agenten een videoband bekeken waarop de tweede verdachte stond en zij herkenden meteen de man die zojuist door collegas werd binnengebracht. Deze man bleek bovendien diverse boetes te hebben openstaan en is daarop ingesloten.

Posterdieven aangehouden

LEUSDEN De politie heeft op donderdagavond twee 12-jarige jongens uit Leusden aangehouden toen zij met behulp van een schroevendraaier een poster uit een bushokje trachten te halen. Dit werd gezien door een agent in opleiding. Deze hield beiden aan en politie nam het duo over. Beiden jongens hebben een alternatieve HALT-straf gekregen en zijn opgehaald door de ouders.

Verkeersongeval letsel

AMERSFOORT Op donderdagmiddag vond rond 12.15 uur een aanrijding plaats op de kruising Vermeerstraat-Everard Meijsterweg tussen een 87-jarige automobiliste uit Amersfoort en een 12-jarige meisje uit Amersfoort op de fiets. De vrouw wilde rechtsaf slaan en zag daarbij het meisje over het hoofd die vlak achter haar reed. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij het meisje letsel op liep aan haar arm. Zij is per ambulance naar ziekenhuis de Lichtenberg overgebracht voor behandeling.

Poging beroving

AMERSFOORT Op donderdagmiddag werd een 86-jarige vrouw uit Amersfoort het slachtoffer van een poging haar te beroven. De vrouw liep rond 12.45 uur op Cartesiusstraat toen twee jonge vrouwen haar aanspraken. Plotseling werd ze door een van de vrouwen omver getrokken en werd getracht haar tas weg te nemen.

De 86-jarige vrouw hield haar tas stevig vast en voorkwam een beroving. Toen een getuige de vrouw te hulp schoot ging het duo in een auto ervandoor. De vrouw liep door de val lichte verwoning op aan haar knie. Zij werd door de behulpzame getuige naar huis gebracht, waarop de politie werd ingeschakeld. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 21-02-2003 '
Lees ook