Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-06-2002 Persberichten district Eemland zuid, 08.50 uur

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft donderdagmiddag een vrouw met een baby aangehouden voor het stelen van kleding.

Omstreeks 14.05 uur kreeg de politie een melding dat winkelpersoneel van een winkel aan de Stadsring een vrouw had aangehouden. Ter plaatse bleek dat een 28-jarige vrouw uit Amersfoort met een baby op haar arm een aantal kleding stukken onder haar blouse had verstopt. De vrouw wilde zonder af te rekenen de winkel verlaten.

Ter hoogte van de uitgang ging het alarm af en werd de Amersfoortse aangehouden. De politie heeft de vrouw voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Verkeersongeval letsel

AMERSFOORT Op de Van Randwijcklaan vond donderdagmiddag een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een auto. De bromfietsbestuurster raakte licht gewond.

Een 38-jarige vrouw uit Amersfoort wilde omstreeks 15.15 uur met haar auto de parkeerplaats aan de Van Randwijcklaan verlaten. Op dat moment kwam er een 24-jarige vrouw op een bromfiets aanrijden. De bromfietsbestuurster dacht dat de automobiliste door zou rijden en kneep vol in de remmen.

Door de noodstop kwam zij ten val en werd met licht arm letsel overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis. Uiteindelijk hebben de voertuigen elkaar niet geraakt.

Diefstal uit bedrijf verdachte aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft donderdagavond tijdens een verkeerscontrole een man aangehouden die verdacht werd van een bedrijfsinbraak.

Omstreeks 20.55 uur kreeg de politie een melding van een inbraak bij een bedrijf aan de Argonweg. Ter plaatse bleek dat uit het pand een aantal computers waren ontvreemd. Later op de avond controleerde de politie een man die met 137 km/u over de Bunschoterstraat reed. De man gaf in eerste instantie een valse naam op en werd aangehouden.

De auto van de 33-jarige Amersfoorter werd aan de kant gezet en de waardevolle spullen er uit gehaald. In de kofferbak trof de politie de computers aan die eerder op de avond uit het bedrijf aan de Argonweg waren gestolen. De man werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Doorrijden na aanrijding letsel

AMERSFOORT Op de van Randwijcklaan vond donderdagavond een aanrijding tussen een voetganger en een bromfietser plaats waarbij de bromfiets bestuurder doorreed.

Omstreeks 22.20 uur reed een tot nu toe onbekende jongen op een bromfiets vanuit de Magelhaenstraat in de richting de Van Randwijcklaan. Op de kruising reed de jongen tegen een vrouw aan (gegevens op dit moment onbekend). De man reed zonder zich om het slachtoffer te bekommeren door. De vrouw liep lichte verwondingen op. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze aanrijding. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Eemland zuid, tel.: 0900-88 44

Markeringspalen Geeresteinselaan weggenomen
WOUDENBERG Afgelopen weekeinde zijn alle markeringspalen op de Geeresteinselaan uit de grond getrokken en in de sloot of berm gegooid.

Het betreft ongeveer twintig palen vanaf de Ekris tot de Vieweg die net nieuw waren geplaatst. De vernieling moet plaatsgevonden hebben tussen vrijdag 14 juni en maandag 17 juni. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Eemland zuid via het telefoonnummer 0900 - 88 44.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 21-06-2002 '
Lees ook