Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-06-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.15 uur

Scootercontroles

LEUSDEN/WOUDENBERG - In het district Eemland zuid vonden vrijdag twee grote scootercontroles plaats.

In Leusden werden tussen 14.00 en 17.00 uur op diverse plaatsen in totaal 41 voertuigen gecontroleerd. Er werden 29 bekeuringen uitgedeeld omdat de motor was opgevoerd, 16 vanwege ongeldige of ontbrekende papieren, 3 vanwege de geluidsnorm en 4 vanwege technische mankementen. In totaal werden 6 scooters in beslag genomen.

In Woudenberg vond op de Bosrand tussen 18.30 en 21.30 uur een scootercontrole plaats. In totaal werden 20 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Er werden 26 bekeuringen uitgereikt vanwege het niet voldoen aan verschillende wettelijke verplichtingen (papieren, technische staat, helmdracht, valse framenummers).

Ongeval met letsel

AMERSFOORT Door nog onbekende oorzaak vond vrijdag rond 19.30 uur een ongeval plaats op de Van Randwijcklaan ter hoogte van het winkelcentrum waarbij een personenauto en een voetganger waren betrokken. Naar de exacte toedracht doet de politie momenteel onderzoek. Toen politie en ambulance ter plaatse kwamen bleek een slachtoffer, een 25-jarige man uit Amersfoort, gewond op de straat te liggen. Het slachtoffer is per ambulance vervoerd naar het UMC in Utrecht.

Gewond
AMERSFOORT Zaterdag omstreeks 01.30 uur kreeg de politie de melding dat er een vechtpartij gaande zou zijn bij een horecagelegenheid aan de Meridiaan. Ter plaatse lag temidden van een groepje mannen een 31-jarige inwoner van Amersfoort met wonden aan arm, hand en borst. De politie alarmeerde de ambulance die het slachtoffer naar het Meanderziekenhuis heeft gebracht. De exacte oorzaak en toedracht zijn niet bekend, onderzoek daarnaar vindt plaats.

Alcohol

AMERSFOORT Zaterdag rond 03.00 uur zien surveillerende politiemensen een auto met te hoge snelheid op de Hogeweg rijden. De bestuurder, een 26-jarige man uit Amersfoort, kan worden aangehouden op de Columbusweg. Bij een ademanalyse blijkt de man een alcoholpromillage van 1,85 promille in het bloed te hebben. Omdat blijkt dat hij voor hetzelfde feit al eerder met de politie in aanraking is geweest, wordt zijn rijbewijs ingenomen. De man kan met een dagvaarding het bureau lopend verlaten.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 22-06-2002 '
Lees ook