Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-06-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.20 uur

Wilde achtervolging, man aangehouden

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werd een 38-jarige man uit Hoevelaken aangehouden na een wilde achtervolging.

De politie kreeg de melding dat de man bloembakken aan het vernielen was aan de Hendrik van Viandenstraat en dat de vernieler vervolgens beschonken in zijn auto was gestapt en was weggereden.

De politie ging op zoek naar de man en agenten zagen de man omstreeks 17.10 uur rijden in zijn jeep over de Stadsring. De agenten gaven de auto een stopteken maar deze negeerde dit en de man verhoogde zijn snelheid. De man ging de Rijksweg A28 op en reed met 120 kilometer per uur langs een file. De man wilde de afslag Leusden nemen maar op het laatste moment bedacht hij zich kennelijk en reed door de berm tussen verkeersborden door weer de vluchtstrook op om vervolgens de afslag Leusden zuid te nemen. Hier reed de man met hoge snelheid richting het Leusderkwartier. Hij reed hierbij slingerend tussen fietsers door en probeerde een motoragent van zijn motor te rijden.

Vanwege het onveilige rijgedrag van de man moesten de achtervolgende agenten afstand nemen. Na enige tijd reed de man weer met hoge snelheid de Rijksweg A 28 op en nam hier vervolgens de afslag Amersfoort/Hoevelaken en reed via de Hogeweg naar Hoevelaken. Op de Westerdorpstraat in Hoevelaken lukte het agenten om naast de auto te gaan rijden. De man drukte de politieauto echter van de weg. Een gemaakte noodstop van de agent kon een aanrijding voorkomen.

Op een gegeven moment reed de man een oprit van een woning op en stapte uit. Hier konden de agenten de man aanhouden. Onderzoek wees uit dat de man had gedronken. Hij blies op het bureau 1.85 promille. De man is ingesloten voor verhoor.

Aanrijding fietser/auto

AMERSFOORT- Op dinsdagochtend raakte een 42-jarige vrouw uit Amersfoort gewond na een aanrijding. De vrouw kreeg op de kruising Kam/Kreupelstraat geen voorrang van een 32-jarige automobilist uit Amersfoort. De vrouw liep bij de aanrijding een hersenschudding op en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Auto en fiets raakte beschadigd.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 25-06-2002 '
Lees ook