Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-03-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.15 uur

Onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 maart is een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 02.00 uur controleerde een politiemotorrijder op de Noordewierweg een 26-jarige automobilist uit Amersfoort. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 355 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Man mishandeld

AMERSFOORT Op dinsdag 25 maart is een man mishandeld door een andere man.

Op maandagavond bevond een 27-jarige man uit Amersfoort zich in een horecagelegenheid in Nieuwland. Hij hoorde daar dat een jongeman in een buitenlandse taal tegen het personeel schold en sprak de jongen daar op aan. Er ontstond een woordenwisseling en de jongeman verliet de horecagelegenheid.

Op dinsdag liep de Amersfoorter in een parkje aan de Leusderweg. Daar kwamen drie jongemannen naar hem toelopen en hij herkende één van hen als degene waar hij de avond daarvoor een woordenwisseling mee had gehad. De jongeman wilde dat de man met hem meeliep, maar de man weigerde dat. Vervolgens sloeg de jongeman de man enkele malen en stak met een mes meerdere malen in zijn richting, maar de man kon het mes ontwijken. De man rende weg, maar werd ingehaald. Vervolgens werd hij geschopt, kreeg meerdere knietjes in zijn gezicht en werd geslagen. Daarna verdween de belager. Hij stapte met zijn twee maatjes in een auto en reed weg.

De verdachte was een jongeman met een licht getinte huidskleur, 19 20 jaar oud, zwart steil haar, 1.85 meter en had een normaal postuur. Het slachtoffer klaagde over hoofdpijn, was duizelig en had een scheurtje in zijn lip. Hij deed aangifte van mishandeling. De politie stelt aan de hand van het signalement en het kenteken van de auto een nader onderzoek in.

Gordelcontrole

AMERSFOORT Op dinsdag 25 maart heeft de politie op de Bombardonstraat een gordelcontrole gehouden.

De controle vond tussen 13.30 uur en 14.30 uur plaats. Zeventien bestuurders maakten geen gebruik van de autogordel en kregen een bekeuring van 40,-.

Klappen na verkeersruzie

AMERSFOORT Dinsdagmiddag vond op de Amsterdamseweg een mishandeling plaats waarbij een automobilist het slachtoffer werd.

Omstreeks 17.00 uur reed een 32-jarige man uit Utrecht met zijn auto over de Amsterdamseweg. Achter de man reed een andere automobilist. Deze automobilist vond dat de Utrechter schijnbaar te langzaam reed en ging bumperklevend achter hem rijden.

Om aan te geven dat de Utrechter het gevaarlijk vond, drukte hij éénmaal op de rem. Hierdoor raakte de onbekende man nog geïrriteerder en zag op een gegeven moment kans langs de Utrechter te komen. Eenmaal voor zijn auto stopte de man midden op de rijbaan, stapte uit en liep naar het portier van de Utrechter. Er ontstond een woordenwisseling, waarna de Utrechter meerder klappen kreeg en werd geschopt. Vermoedelijk is hij daardoor even buiten bewustzijn geweest. Vervolgens zag hij dat een getuige tussenbeide kwam, de verdachte in zijn auto stapte en wegreed.

Het slachtoffer liep door de mishandeling letsel aan zijn gezicht en een kneuzing aan zijn been op. De politie stelt aan de hand van het kenteken van de auto van de verdachte een nader onderzoek in en roept getuigen op contact op te nemen met district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 26-03-2003 '
Lees ook