Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-07-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.00 uur

Autoinbreker aangehouden

AMERSFOORT- Op vrijdagochtend werd een 31-jarige man uit Amersfoort aangehouden nadat hij was aangehouden voor autoinbraak.

Omstreeks 00.50 uur kreeg de politie de melding dat er glasgerinkel was gehoord aan De Ruijterstraat. De politie ging poolshoogte nemen en zag hier de 31-jarige man fietsen. Bij het zien van de politie fietste de man hard weg. De achtervolging werd ingezet en de man kon na een korte hierop worden aangehouden. In de omgeving werd een auto met ingeslagen ruit aangetroffen.

De man had een doosje met visitekaartjes bij zich welke niet van hem waren. De politie belde het nummer op het kaartje en kreeg een autobezitter aan de lijn. Deze eigenaar deelde mede dat er ook in zijn auto aan de Juliettestraat was ingebroken. De man is ingesloten voor verhoor.

Veel te hard

AMERSFOORT- Op donderdagavond raakte een automobilist zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te hard reed. Omstreeks 19.10 uur surveilleerden agenten in een agenten over de Rondweg Oost. De snelheid van een passerende auto werd gemeten en deze bleek 114 kilometer per uur te rijden terwijl hier 50 is toegestaan. De 22-jarige automobilist uit Amersfoort werd staandegehouden en kon zijn rijbewijs inleveren.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT- Op donderdagochtend werd een winkeldief aangehouden. Omstreeks 11.30 uur verliet de 35-jarige man uit Nijkerk een winkel aan het Euterpeplein zonder enkele goederen af te rekenen. De man werd tegengehouden en de politie werd gewaarschuwd en de man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 26-07-2002 '
Lees ook